Apple novinky: 19. týden [2012]

Jaké zajímavosti přinesl devatenáctý týden letošního roku? Pojďme nahlédnout na ty, které si určitě zaslouží vaši pozornost.

Apple v updatu 10.7.4 přinesl jemně přepracované ikony

Podle všeho Apple opravdu plánuje příchod Maců s HiDPI (velmi velkým rozlišením). Naznačují tomu pomalu se objevující nenápadné změny. Nejdříve si bylo možno povšimnout základní tapety v obrovském rozlišení, nyní přichází na řadu ikony. Nově mají rozlišení 1024×1024 pixelů oproti původním 512×512 pixelům. Krom ikony TextEditu byla upravena také ta od Automatoru s lehkými změnami samotného ztvárnění.

Apple aktualizoval firmware Apple TV na verzi 5.0.1

Nový firmware přináší opravy a vylepšení pro druhou a třetí generaci Apple TV. Byla zlepšena také práce s iTunes Previews – nyní si můžete ukázky přehrávat v HD. Dále pár vyladění AirPlay, Home Sharing a stability.

Apple možná plánuje vlastní mapy pro iOS 6

Poslední dobou Apple podniká stále větší kroky od závislosti na Googlu. Nejčerstvější akcí byla akvizice společností Placebase a Poly9, které se zabývaly mapovými podklady. Nyní unikly první screenshoty z nových map pro iOS. Ty jsou kompletně „Google free“ a obsahují krom tradičních vlastností i nový 3D mód pohledu. Ten dodala společnost C3 Technologies. Zajímavostí o tomto režimu je jeho kompletní vymodelování na základě fotodokumentace, nikoli tedy jako u Googlu pomocí umělého vytvoření prostředí.

Adobe vypustilo do světa Creative Cloud

Jako podpůrnou součást nového balíku Creative Suite 6 Adobe vydalo svůj nový Creative Cloud. Jedná se, jak už je z názvu patrné, o Cloudovou službu. Ta má umožnit snadné stahování a instalaci všech aplikací CS6, nové produkty zaměřené na práci s HTML 5 – Muse a Edge. Dále přinese integraci s Touch Apps, úložiště pro Adobe dokumenty napříč všemi platformami a také vlastní hostingový prostor. Cena na měsíc byla stanovena na 49,99 dolarů měsíčně. V App Storu pak najdeme podpůrné aplikace v cenové realaci 9,99 dolarů za každou s přístupem do Cloudu o kapacitě 2GB zdarma.

iCloud opravdu přinese nový systém notifikací

Jak jsme vás nedávno informovali, Apple chystá nový notifikační systém pro svou synchronizační službu iCloud. Nyní se tato informace nepřímo potvrdila. Na adrese přístupné pro vývojáře, se objevila nová verze služby iCloud s dodatečnými funkcionalitami. Spolu s ní se objevil i portál, který obsahuje podobné inovace.

Nové SDK Dropboxu vyhovuje podmínkám Apple

Nové přepracované SDK pro iOS vývojáře od Dropboxu splňuje přísná pravidla App Storu. Vyřešil se problém s přihlašováním na externí web a byly odstraněny možnosti registrovat účet přímo z aplikace. Někteří SDK již vyzkoušeli a hlásí úspěšné schválení svých aktualizovaných aplikací do App Storu.

Objevily se Benchmarky oficiálně neuvedených počítačů Maců

Na diskusním fóru uživatelů testovacího nástroje GeekBench se objevily testy počítačů, které Apple ještě neuvedl do prodeje. Jde o modely označené jako MacBook Pro 9,1 (současná řada má označení 8,x) a iMac 13,2.

Uvedený MacBook pro používá procesor Intel Ivy Bridge Core i7-3820QM se čtyřmi jádry a frekvencí 2,7 GHz. Tento systém dostal celkový výsledek v testu 12 262 bodů, zatímco současný MacBook Pro s i7 procesorem dosahuje hodnoty 10 500 bodů.

iMac je osazen procesorem Intel Ivy Bridge Core i7-3770 s taktem 3,4 GHz a dosahuje skóre 12 183 bodů. Oba počítače běží na dosud neuvolněných verzích operačního systému Mountain Lion, dá se tedy předpokládat, že k jejich uvedení do prodeje nedojde dříve, než před zahájení prodeje tohoto operačního systému. To je očekáváno spíše v druhé polovině prázdnin.

Nový Apple obchod v Brně

Společnost iStyle otevřela v pátek v nákupním centru Olympia v Brně svou novou prodejnu. Jde tak o druhou prodejnu s certifikací APR v tomto městě.

[HTML1]

Ve středu vyjde nový SuperApple Magazín

Třetí letošní číslo jablečného časopisu, vydání Květen-červen 2012, se ve středu objeví na stáncích a u spolupracujících Apple prodejců, již dnes si jej můžete objednat v našem eshopu a využít tak akce poštovné zdarma. Časopis tak dostanete za stejnou cenu, jako  byste jej kupovali na stánku.

[HTML2]

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v textu


2 komentáře: „Apple novinky: 19. týden [2012]

  • avatar
    15. 05. 2012 (05:53)
    Trvalý odkaz

    K těm „ještě neuvedeným“ Macům – nejsou to náhodou Hackintoshe? Smbios.plist snese (téměř) všechno…

    • avatar
      15. 05. 2012 (05:56)
      Trvalý odkaz

       Ano, je to také možné. Musel by to někdo vyeditovat úmyslně a pokud je to pravda, pak se nyní velmi dobře baví :)

      Na druhou stranu to není poprvé, co podobný záznam v databází GeekBenche byl a po chvíli byl stroj se stejnými parametry uveden…

Komentáře nejsou povoleny.