Prvouživatelé iPadu tvoří 25% nových zákazníků Applu

iPad je velmi úspěšné lákadlo pro zákazníky. Podle studie provedené v USA, jedna čtvrtina kupujících iPad uvedla, že jde o jejich první Apple výrobek vůbec.

Průzkum má na svědomí NPD Group. V únorové anketě, jíž se zúčastnilo přes 3000 respondentů, se zjistilo, že třetina domácností ve spojených státech vlastní alespoň jeden Apple produkt. Číslo ale narůstá a může za to hlavně oblíbenost iPadu.

„Prodeje iPadu rostou od jeho uvedení mnohem rychleji než prodeje jakékoli jiného Apple zařízení,“ prohlásil Ben Arnold hlavní analytik NPD.

 

Ještě donedávna přitom byly hlavním tahounem iPody. Díky rostoucíum poklesu jejich prodejů se na jejich místo vyšvihl právě iPad v závěsu s iPhonem.

Průměrná americká domácnost pak vlastní 2,4 Apple zařízení, avšak naprostá většina se nevyhrazuje pouze k této značce. Šest z deseti domácností, kde najdeme Mac rovněž má alespoň jedno Windows PC. Třetina „věrných“ fanoušků pak nemá iPhone ale jiný smartphone.

Jelikož více než dvě třetiny domácností neužívá žádný produkt Applu, otevírá se tak potenciální prostor pro další růst.

Zdroj: Apple Insider

6 komentářů: „Prvouživatelé iPadu tvoří 25% nových zákazníků Applu

  • avatar
    27. 04. 2012 (07:12)
    Trvalý odkaz

    abych řekl pravdu tak mi ten nadpis absolutně nedává smysl :D ale to bude asi moje chyba, tak po ránu mi to ještě moc nemyslí :)

  • avatar
    27. 04. 2012 (12:00)
    Trvalý odkaz

    iPad byl pro mě také vstupenkou do jablečného světa, do té doby jsem nic od Applu neměl. A neuběhl ani rok a mám kromě iPadu také iPhone a Mac mini :-) Nicméně Win PC jsem si nechal, neměl bych na čem hrát hry :-)

    • avatar
      27. 04. 2012 (18:25)
      Trvalý odkaz

      Na hraní her jsou snad pár let konzole ne? Ale asi každý za hry není ochoten platit…

      • avatar
        28. 04. 2012 (12:11)
        Trvalý odkaz

        Na konzolich je super sport a plosinovky. Strategie ci FPS na konzole nepatri – neda se to ovladat :-(. A to pisu jako majitel Maca na praci, Windows na strategie a PS3 pro GOD a auta ;-)
        A narazku na placeni jste si mohl odpustit-na konzolich se krade stejne jako na Windows a pokud chcete hrat onlinovky, tak si je musite koupit vsude (kdyz vynecham omezeny seznam cracklych serveru).

    • avatar
      28. 04. 2012 (09:51)
      Trvalý odkaz

      Podobné to bylo i u mě – začátek na iPadu, do té doby žádná zkušenost s Apple. Po roce používání přišel MacBook Air no a teď se bliží iPhone. Ale na rozdíl o tebe, já už se Windows vzdal definitivně, resp. nahradil je u mě VirtualBox- hry už hraju jenom na Xboxu :)

  • avatar
    28. 04. 2012 (10:20)
    Trvalý odkaz

    Pro mě byl vstupenkou do světa Apple iPhone, poté přišel na řadu MacBook Pro a teď se chystám na iPad… teď už chápu lidi, co si koupí zařízení od Apple a pak už se nechtějí vracet k jiné značce, protože teď k nim už patřím taky ;-)

Komentáře nejsou povoleny.