Profesionální nástroj Autodesk Inventor již brzy na Mac

Okolo března proběhla Apple magazíny zpráva o přípravě profesionálního nástroje Inventor firmy Autodesk pro platformu Mac. Společnost tehdy slíbila vydání technologického dema několik týdnů před plnou verzí softwaru.

Včera Autodesk oznámil vypuštění testovací verze Inventor Fusion, která je nyní k dispozici zcela zdarma a bude funkční do 1. ledna roku 2013.

Inventor Fusion je technologické demo zdarma, umožňující intuitivní vytváření designu součástek pomocí přímé manupilace s nástroji. Cílem je založit nový standard v navrhování součástek, dávající pocit designově skvělých produktů bez ztráty funkčnosti. Doufáme, že toto technologické demo zjednoduší úpravy 3D modelů z jakéhokoli virtuálního zdroje a přidruží je k existujícím (například Autodesk Inventoru). Vaše odezva určí, zdali jsme zvolili správnou cestu.

Systémové požadavky aplikace Inventor Fusion na Mac zahrnují většinu dosud vydaných grafických karet od AMD, NVidie nebo Intelu. Tudíž by téměř všechny současné Macy neměly s Inventorem mít sebemenší potíže. Autodesk nevylučuje ani možnost, že aplikace bude fungovat i na nepodporovaných Macích. Nezaručuje však plný výkon a využití plného potenciálu.

Autodesk tento týden vypustil pro Mac také jiný profesionální software – Smoke 2013. Jedná se o aplikaci pro profesionální editaci videa a visuálních efektů. Uvedení je očekáváno na podzim letošního roku s nemalou cenou 3 495 $ za licenci. Když uvážíme cenu předchozí verze, jedná se ale o výrazné zlevnění (starší verze stála 14 995 $ za komerční licenci).

Firma evidentně jde o zacílení i na Mac platformu. AutoCad, standard v kreslení technických výkresů, máme už k dispozici nějaký měsíc a situace se bude i nadále zlepšovat.

Zdroj: MacRumors