Opět se hovoří o iPadu mini

Čínský web NetEase odkazuje na jisté indicie o existenci menší verze iPadu. Údajně se bude jmenovat iPad Mini a světlo světa prý spatří v třetím čtvrtlení tohoto roku.

Apple plánuje minimálně šest miliónů těchto tabletů. Firma chce vyhovět hladu po menších tabletech, zastoupených Androidovým Samsung Galaxy Tab 7.7 i plánovaným tabletům s Windows 8.

Cenová politika by měla být nasazena přímo proti oblíbenému Kindle Fire – čili od 249$ za levnější verzi až po 299 $ za dražší. Parametry přitom budou logicky odlišné. Displej bude mít úhlopříčku 7,85 palce a rozlišení 1 024 x 768 kvůli zachování kompatibility aplikací. Takovéto rozlišení znamená 163 ppi, což však nestačí na Retinu. Tloušťka zařízení a ostatní výbava včetně výdrže na baterii by měla být stejná jako u většího modelu. Váha se očekává o něco málo menší.

O menší verzi iPadu se spekuluji již velmi dlouho. Známý blogger John Grubber vypustil obdobné předpovědi už minulý rok. Také Wall Street Journal se svým zdrojem tvrdí, že se v Applu dlouhodobě plánuje příchod menšího tabletu.

Steve Jobs však za svého života prohlásil, že menší tablet by nedával smysl. Ale o existenci prototypu zařízení se vědělo dávno předtím. Apple jej používal právě pro testování a rozhodování, která verze bude ergonomičtější.

 

Dával by vám menší iPad smysl? Koupili byste jej?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Zdroje: MacRumors | Apple Insider