iPady nahrazují iMacy na dětských stolcích Apple Storů

Jak možná víte, designéři Apple Storů mysleli při návrhu obchodů i na naše nejmenší. Většina oficiálních obchodů Applu obsahuje něco, co bychom mohli označit za „dětský koutek“.

Ten tvoří nízký stůl s židličkami, na stole pak donedávna zaujímaly místo iMacy. Ty měly předinstalovány speciální software přímo pro děti – různé hry, aplikace na výuku a podobně.

Server iMore si povšimnul zásadní změny. iMacy, které se zde nacházely od svých prvních barevných generací s CRT displejem až po současné unibody modely, jsou nyní postupně nahrazovány iPady. I v nich nalezneme spoustu aplikací přímo stvořených pro ratolesti – různé knížky, hříčky i třeba kreslící aplikace. Pravděpodobně Apple sází na všem rodičům známou věc a to, že děti se velmi rády všeho dotýkají.

Druhá možnost je více prozaická. Apple postupně nahrazuje počítače ve všech částech svých obchodů. Donedávna například Genius Bary okupovaly MacBooky Pro. Nyní zde personál má k dispozici iPady.

Už Tim Cook říkal, že Apple vidí budoucnost jasně v tabletech a i prodeje iPadu naznačují správnost této domněnky. A konec konců proč nevytvořit vztah k iPadu i u nejmenších?

Zdroje: MacRumors | 9to5Mac

2 komentáře: „iPady nahrazují iMacy na dětských stolcích Apple Storů

  • avatar
    27. 04. 2012 (13:01)
    Trvalý odkaz

    Na Genius Barech musí mít obojí. Když jsem tam byl naposledy, tak tam měli Airy. Například když člověku opravují/vyměňují telefon, tak ho musí někam zazálohovat a to se jim do iPadu nepodaří.
    Pro organizační strukturu a appointmenty samozřejmě používají iPady.

Komentáře nejsou povoleny.