Apple připravuje tenké čtyřjádrové 15“ MacBooky Pro

Zažíváte při čtení nadpisu Deja vu? Ano, server Digitimes opět vypustil nové informace ohledně nové generace 15“ MacBooků Pro. Pokud chcete lehčí, tenší a téměř jako Air vypadající novou variantu patnáctky, budete si muset údajně ještě pár měsíců počkat.

Podle posledních zpráv by v průběhu dubna mělo dojít k zahájení výroby nových 15“ MacBooků Pro vybavených nejnovějšími procesory Intelu – úspornými Ivy Bridge zpracovaných 22nm výrobním procesem. Ten přinese mírně vyšší výkon, ale hlavně významné snížení spotřeby energie.

Díky zpoždění některých variant procesorů by se však měly zpozdit nové třinácti-palcové verzi MacBooků Pro. Jejich upgrade se odhaduje na červen.

Apple, který vstoupil na trh s ultratenkým designem notebooků reprezentovaným MacBookem Air, plánuje uvedení ultra tenkých MacBooků Pro a tuto fázi zahájí výrobou 15“ modelu během poloviny dubna s počáteční zásilkou 200 000 kusů. Poté se chystá na uvedení 13“ varianty s odhadovanou měsíční produkcí okolo 300 000-400 000 kusů.

Jelikož zdvojnásobení výrobní kapacity 13“ modelů nám nedává příliš smysl, odhadujeme, že Apple na červen plánuje aktualizaci současných modelů MacBooku Air.

Jeden myslel na “Apple připravuje tenké čtyřjádrové 15“ MacBooky Pro

  • avatar
    08. 04. 2012 (14:06)
    Trvalý odkaz

    MacBook Pro 13″ je nejprodávanější Mac a to naprosto drtivě, společně s 11″ a 13″ Air. To že jeho produkce je/bude oproti 15″ verzi, která se tolik neprodává dvojnásobná určitě dává smysl…;) 

Komentáře nejsou povoleny.