Apple opět hlásí rekordní čtvrtletí, zvěřejnil výsledky za druhé čtvrtletí

Apple včera večer středoevropského času oznámil finanční výsledky za druhý fiskální kvartál letošního roku. Byl očekáván opětovný nárůst všech významných ukazatelů. A opravdu se tomu tak stalo.

Firma hlásí další rekordní výsledky. Apple překonal veškerá očekávání. Obrat za druhé čtvrtletí tvoří 39,2 miliard dolarů a čistý zisk 11,6 milliard. Co se týče prodejů samotných zařízení, nejlépe si na tom stojí iPhony díky 35,1 milionům prodaných kusů (88% nárůst oproti loňskému druhému kvartálu), 11,8 milionů iPadů (151% nárůst), iPody 7,7 milionů zařízení (15% pokles prodejů) a 4 miliony Maců (7% nárůst oproti loňsku).

Tim Cook prohlásil: „ Jsme unesení prodeji 35 milionů iPhonů a 12 milionů iPadů za toto čtvrtletí. Nový iPad má za sebou skvělý začátek a vy se můžete těšit na mnoho dalších inovací, které Apple přinese.“

„Naše rekordní výsledky za tento kvartál sahají k 14 miliardám dolarů cash flow. Poohlížíme po třetím kvartálu, kdy očekáváme 34 milionů dolarů a poměrný zisk na akcii okolo 8,68 dolaru,“ dodal Peter Oppenheimer CFO Applu.

Wall Street okamžitě reagoval poskočením akcií firmy nahoru o 37 bodů, přičemž neustále rostou. Z Applu se pomalu stává ekonomicky nedostižná firma a bude jistě zajímavé sledovat, kde má svůj vrchol a zdali se někdy růst zastaví.

Tip na článek: Jak je to s těmi čtvrtletími u Apple?