Apple odhalil datum konání WWDC: 11. června 2012

Apple včera oznámil datum a čas konání WWDC – World Wide Developer Conference. Letos bude probíhat od 11. do 15. června v Moscone West San Francisco, Kalifornii.

Pokud máte chuť zúčastnit se, zřejmě vás však zklameme. Lístky se letos vyprodaly za rekordní dvě hodiny, což při ceně 1600 dolarů za kus budí úctu. Přitom podléhaly omezení jednoho kusu na osobu a maximálně pěti na organizaci a to nejsou přenositelné a ani je nelze vrátit.

Apple slíbil letos představit „budoucnost iOS a OS X, pomáhající vývojářům tvorbu neuvěřitelných aplikací.“ Na pětidenní konferenci bude možno shlédnout přes 100 technických sezení vedených tisícovkou inženýrů Applu.

„Letos plánujeme opravdu skvělou WWDC a nemůžeme se dočkat, až se podělíme o novinky ze světa iOS a OS X Mountain Lion s vývojáři,“ řekl Philip Schiller. „Platforma iOS utvořila zcela nové odvětví fantastických příležitostí pro vývojáře nejen v zemi, ale i na celém světě.“

Součástí konference budou i Apple Design Awards. Ty odměňují nejlepší aplikace naprogramované pro iOS a OS X. Nově lze přihlásit pouze aplikace z App Storů obou platforem nahraných do 1. května.

Dále musí splňovat následující požadavky – dobrý design (uživatelskou přívětivost), umělecký dojem („State of the Art“ – aplikace využívá potenciálu hardwaru a platformy) a inovativnost.

Mezi loňskými vítězi byly například Infinity Blade, Cut the Rope, Osmos anebo Capo, Pixelmator a jiné.

4 komentáře: „Apple odhalil datum konání WWDC: 11. června 2012

Komentáře nejsou povoleny.