Problém se Smart Covery u nového iPadu

Jak pracuje magnet? Zcela jistě zajímavá otázka. A ukazuje se, že odlišně na novém iPadu a iPadu 2 – což ovšem není dobrá zpráva pro kohokoli vlastnícího původní Smart Cover, anebo od různých výrobců třetích stran.

Mnoho uživatelů zakoupivších si nový iPad přes tento víkend hlásí nefunkčnost Smart Coverů pro starší iPad 2 s novým iPadem.

Smart Cover se připíná pomocí zabudových magnetů a automaticky probouzí tablet, pakliže jej odrolujete. Ale jak hlásí desítky uživatelů na tomto fóru, staré Smart Covery se s novou generací iPadu moc nekamarádí.

Může nám to připadat podivné – vždyť přece rozdíl mezi novým iPadem a dvojkou není z fyzického hlediska nikterak závratný. Zdá se však, že si Apple pohrál s polarizací magnetů.

Fotograf Mark Booth poodhalil tuto zajímavost při experimentování s iPady a párem Smart Coverů. Výsledky lze zhlédnout na jeho video blogu.

„Senzor pro spánek a probuzení v iPadu 2 nebyl na polaritu citlivý“, vysvětluje Booth. A toto mohlo vést k jistým potížím, pokud jste Smart Cover přerolovali na opačnou stranu tabletu – stávalo se, že se iPad 2 neúmyslně vypnul.

Avšak u nového iPadu to vypadá, že senzor obsahuje citlivost na polaritu. Problém, jenž Apple chtěl vyřešit u iPadu 2 tak má za následek vzniku problému dalšího – nepoužitelnost starých Smart Coverů.

(Apple byl na tuto skutečnost dotázán, avšak ještě neodpověděl.)

Booth soudí, že Apple potichu změnil polaritu nových Smart Covereů v průběhu roku 2011, jelikož později vyrobené kusy s poslední generací iPadu spolupracují zjevně bez problému. Čili pokud jste si obstarali nový Smart Cover během letošního roku, máte velkou šanci, že o tento problém nezavadíte.

V testu použitý kryt od Miniotu vykazoval při používání na novém iPadu prapodivné úkazy jako různé linky a poblikávající pixely.

Máte Smart Cover a nový iPad? Zaznamenali jste tento problém? Podělte se s námi v diskuzi.

Zdroj: Mashable Tech

5 komentářů: „Problém se Smart Covery u nového iPadu

  • avatar
    21. 03. 2012 (09:51)
    Trvalý odkaz

    iPad s Smart Cover mám od září 2011. Snažím se obal přetočit na zadní stranu a iPad to nezmátne. Asi to vyřešili už dříve.

  • avatar
    21. 03. 2012 (14:03)
    Trvalý odkaz

    Prvni smartcovery mnohem lepe drzely takze tato zmena ma i nevyhodu ze smartcover neni tak pevny pri pouziti jako stojanek. Problem ale neni nijak zavazny. Mam dve verze jednu ze zari jednu hned z pocatku a rozdil je opravdu znatelny.

  • avatar
    21. 03. 2012 (20:30)
    Trvalý odkaz

    No nevím, smartcover z března 2011 (jen co se začal v Evropě prodávat) na iPadu „3″ bez problémů.

  • avatar
    22. 03. 2012 (07:58)
    Trvalý odkaz

    Toto je trochu zmatene napsany clanek.

Komentáře nejsou povoleny.