Přijde 15“ MacBook Air již v dubnu?

Redesignovaný MacBook Air se stal trhákem již od verze z roku 2010, která přinesla supertenký design, SSD a nový 11“ model. Loňská generace navíc přidala podsvícenou klávesnici a prodeje tohoto ultrapřenosného notebooku se staly ohromnými.

Proto nás podle serveru Electricpig čeká brzké uvedení 15“ varianty MacBooku Air. Redaktoři totiž navštívili londýnskou konferenci CU Exposed, kde jistý nejmenovaný „klíčový tvůrce dokovacích stanic pro MacBooky“ odhalil údajné příslušenství pro nový MacBook Air s úhlopříčkou 15“.

Podle tvrzení tohoto výrobce bude nový MacBook Air jasným zabijákem MacBooku Pro 15“, tak jako 11“ Air poslal do věčných lovišť sněhobílý MacBook.

Nabízí se otázka – co může vědět „pouhý“ prodejce příslušenství o plánech Applu? Kdo ví, ale na toto téma se spekuluje již delší dobu a podobné dohady se objevují čím dál častěji. Například server DigiTimes už v listopadu tvrdil, že Apple vydá novou verzi MacBooků v prvním kvartále roku 2012.

Otazník také visí nad čekáním na Intel procesory z řady Ivy Bridge, které se ale oproti původnímu oznámení opozdí. Již v minulosti však Apple dostal procesory Intelu předem, díky strategickému partnerství.

V současné době se také ostatní výrobci snaží o své supertenké notebooky – definované jako „Ultrabooky“. Tuto kategorii podporuje samotný Intel, jako evoluční krok ve fázi vývoje notebooků. V podstatě vycházejí z inspirace MacBookem Air, ale musí dodržovat přísná omezení určená Intelem.

Myslíte si, že Apple opravdu chystá nový model? Koupili byste si jej?

Má 15" MacBook Air podle vás smysl

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

9 komentářů: „Přijde 15“ MacBook Air již v dubnu?

  • avatar
    14. 03. 2012 (17:00)
    Trvalý odkaz

    Myslim, ze najlepsie by boli obidva rady, pricom MBP by mal 4-jadrovy procesor a externu graficku kartu spolu s dalsou integrovanou v procesore na nenarocne ulohy a MBA by mal 2-jadrovy procesor a iba integrovanu graficku kartu v procesore. Vsetky uz bez optickej mechaniky. MBP by bol orientovany na vysoky vykon a MBA na prenositelnost a vysoku vydrz na baterku. 15“ MBA samozrejme ma vyznam.

  • avatar
    14. 03. 2012 (17:18)
    Trvalý odkaz

    Air se mi moc líbí, ale poměr cena výkon(ne jen výpočetní) je tak nehorázný, že to se prostě nevyplatí.

    • avatar
      14. 03. 2012 (17:28)
      Trvalý odkaz

      v porovnání s ostatníma ultrabookama s ssd?

  • avatar
    14. 03. 2012 (19:40)
    Trvalý odkaz

    Pokud by se odstranily z macbooku pro zbytečnosti jako mechanika dokážu si představit jeho výkon v těle air a předpokládám, že tohle je cesta kterou se chce apple v budoucích letech vydat. K zeštíhlení řady pro dojde, o tom není pochyb – otázkou zůstává kdy se tak stane. Už teď plno profesionálů v grafickém designu přechází na Macbook Air kvůli jeho lepší mobilitě. Nejočekávanější letošní změnou bude, aspoň si to myslím, nasazení retiny. Macbooky mají proti iPadu dost ošklivé zobrazení a to nemůže zůstat opomenuto.

  • avatar
    14. 03. 2012 (21:02)
    Trvalý odkaz

    Smysl rozhodně má dát do macbooků kvalitnější displej s lepšími pozorovacími úhly. 

  • avatar
    16. 03. 2012 (08:13)
    Trvalý odkaz

    „no ethernet cable“ to si snad robia z ludi prdel

  • avatar
    16. 03. 2012 (10:22)
    Trvalý odkaz

    Air je pro mně delším zklamáním. Protože mím potřebám vyhovoval entry model 13″ Macbook white. Jenže ten z portfolia výrobků vypadl bez náhrady. Vím, že se neprodával již dobře, stejně jako první Air prodejně taky nebyl to pravé. Ale ten entry model prostě chybí. Nejnižší model prostě je furt co se týká poměru cenapoužitelnost tragický

    • avatar
      16. 03. 2012 (22:19)
      Trvalý odkaz

      Tragicky je to, jak pises

Komentáře nejsou povoleny.