Microsoft brání zaměstnancům v pořizování služebních Apple produktů

Mary-Jo Foley se ZDNet obdržela interní email obsahující novou politiku pro nákupování zařízení v oddělení Microsoftu Sales, Marketing, Services, IT & Operations Group (zkráceně SMSG).

Podle tohoto emailu, zaměstnanci z dané skupiny Microsoftu nyní mají zakázáno nakupování Apple produktů jako například Mac a iPad za využití firemních prostředků. Citováno z emailu:

„Ustanovujeme nové podmínky pro SMGS jenž říkají, že Apple produkty (Mac & iPad) nesmí být zakupovány z firemních prostředků. V USA budeme odebírat Apple produkty z nabídky katalogu Zones příští týden, kterýžto byl doposud standardním kanálem pro nákup těchto zařízení. Mimo USA se budeme snažit pracovat s finančními zdroji týmů pro veřejné zakázky tak, aby byly tyto pravidla co nejdříve splněny.“

Email Alaina Croziera, finančního šéfa SMSG, tvrdí, že současné nákupy Apple zařízení nedosahují nikterak vysoké úrovně. I přesto tento přechod k úplnému odebrání možnosti jejich nákupu zabere chvíli času. Tento email byl odeslán dva dny před odhalením třetí generace iPadu.

Když byl Microsoft požádán o přímé vyjádření, novináři dostali pouze obligátní odpověď – bez komentáře. Nikoli popření ani potvrzení, ačkoli Foley svému zdroji věří. Microsoft už v roce 2009 zakázal nákupy iPhone nebo Blackberry mobilů svým zaměstnancům. Navíc, od uvedení Windows Phones 7 roku 2010, poskytuje přístroje s tímto systémem svým zaměstnancům přímo.

Ačkoli se veškeré kroky zdají celkem logické, nesmíme zapomínat, že Microsoft má divizi pro vývoj na Macintosh. Tato divize je zodpovědná například za Office pro Mac. Jednu dobu dokonce patřila mezi největší vývojáře třetích stran pro Mac vůbec. Tento nový zákaz nakupování Apple produktů se však pravděpodobně týká jen SMSG skupiny. Na druhou stranu tato skupina zaměstnává 40 966 lidí celosvětově, což představuje 45% z celkového počtu 92 303 zaměstnanců.

Zdroj: MacRumors

3 komentáře: „Microsoft brání zaměstnancům v pořizování služebních Apple produktů

  • avatar
    22. 03. 2012 (12:15)
    Trvalý odkaz

    Nevidím problém. Zaměstnavatel si muze určovat za co se utratí jeho peníze.

  • avatar
    22. 03. 2012 (20:58)
    Trvalý odkaz

    Toto je dost zavadzajuci nadpis. S clanku jasne vypliva ze zakazuje nakup za firemne peniaze a teda pravdepodobne do prostredia firmy. Zamestnanci si ale pre vlastnu potrebu za vlastne peniaze moz kupit od apple co len chcu

    • avatar
      22. 03. 2012 (21:01)
      Trvalý odkaz

      Za nadpis můžu já. Autor měl nadpis vše vysvětlující, který se však nevešel do layoutu stránky, přistoupil jsem tedy k jeho zkrácení s tím, že hned z perexu je jasné, jak to ve skutečnosti je. Bohužel ne vždy jde do nadpisu dostat úplně vše, oč v článku jde :(

Komentáře nejsou povoleny.