Kam a v kolik si zítra přijít pro nový iPad? (aktualizováno)

Již zítra se začne v Česku oficiálně prodávat nový iPad. Víte, kam si přijít stoupnout do fronty?

Již dříve jste se mohli z tiskové informace společnosti Apple dozvědět tuto informaci: „V pátek 23. března od 8:00 ráno místního času bude k dispozici ve 24 dalších zemích: v Rakousku, Belgii, Bulharsku, České republice, Dánsku, Finsku, Řecku, Maďarsku, na Islandu, v Irsku, Itálii, Lichtenštejnsku, Lucembursku, Macau, Mexiku, Nizozemí, na Novém Zélandu, v Norsku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, na Slovensku, ve Slovinsku, Španělsku a Švédsku. Bude se prodávat v obchodě Apple Online Store (www.apple.com/cz), v prodejnách Apple Store a u vybraných autorizovaných prodejců Apple„.

Ovšem pokud byste dorazili v pátek ráno před prodejny autorizovaných prodejců a čekali na otevření v osm hodin, čekali byste u všech dotázaných marně. Otevření v osm hodin, o kterém Apple ve své zprávě hovoří, platí pouze pro oficiální elektronický Apple Online Store a ty země, ve kterých přímo Apple provozuje své kamenné Apple Store obchody (i když zlé jazyky si šeptají, že Apple při lokalizaci tiskové zprávy zapomněl na převod na lokální čas). Mezi ty Česká republika bohužel nepatří.

iPad bude k dispozici u prodejců se statusem APR, najít je tak můžete v nabídce řetězců iStyle, Qstore, iSetos,  iWorld a iTouch. U nich pak bude k dostání v běžné otevírací době, což u většiny z nich znamená úder desáté hodiny dopolední.

Mimo těchto prodejen zahájí zítra prodej nových iPadů také on-line obchod Alza.cz a řetězec Datart. A pravděpodobně také Electroworld, který však tuto skutečnost po našem dotazu nepotvrdil (aktualizováno: Electroworld potvrdil dostupnost na svých prodejnách od 10:00). U Alzy začnou s prodejem také úderem desáté hodiny dopolední, kdy bude k vidění i zakoupení na pobočce v Holešovicích. Ve stejný čas bude nový iPad k dispozici také v prodejnách Datart.

Aktualizováno: Podle aktuálně dostupných informací se Datart zalekl zájmu o nový iPad (počtu předobjednávek) a tak pozdržuje jejich dostupnost pouze pro vlastní on-line obchod  a na prodejny se tak pravděpodobně v pátek nedostane…

Přestože Apple nepotvrdil množství iPadů dostupných pro Českou republiku a v době uzávěrky tohoto článku neměly tyto informace ani oslovení prodejci, očekáváme, že by nových iPadů mělo být na zahájení prodejů připraven dostatek. Tedy alespoň na některých místech – při uvedení iPadu 2 na český trh byl velký zájem o tento tablet u běžných APR prodejců a v Datartu ležel naprosto nepovšimnut. Zkrátka při nejhorším možném scénáři budete muset obejít několik různých prodejen.

Kam vyrazíte pro iPad vy?

19 komentářů: „Kam a v kolik si zítra přijít pro nový iPad? (aktualizováno)

  • avatar
    22. 03. 2012 (05:34)
    Trvalý odkaz

    Nikam, už z něho přes Safari sjíždím tento článek (a nemám pocit, že by se nějak moc zahříval…)

  • avatar
    22. 03. 2012 (06:48)
    Trvalý odkaz

    Doporučuju Datatart, prodávájí k němu pojištění proti zničení, krádeži apod. a prodlužuje se tím záruka na 3 roky.

    • avatar
      22. 03. 2012 (07:58)
      Trvalý odkaz

      Kolik stoji to pojisteni a prodlouzeni zaruky?

      • avatar
        22. 03. 2012 (21:21)
        Trvalý odkaz

        Asi mi to nechcou schvalit, ze jim delam reklamu. Kdyz se podivas na ipad 2, tak ti to tam dole nabizi pojisteni mobilnich vyrobku a stoji to ruzne podle ceny iPadu. Pro 16 GB Wifi je to 1599,-

  • avatar
    22. 03. 2012 (08:08)
    Trvalý odkaz

    nikam, co bych s tím dělal, ethernet to nemá, síť na tom nenakonfiguruju, blbě se na tom píše ( myslím fakt píše, ne napsat 2 věty …) 

  • avatar
    22. 03. 2012 (08:35)
    Trvalý odkaz

    Volal jsem na infolinku Datartu a řekli mi, že se to netýká kamenných obchodů, ale pouze e-shopu. Podle provedených registrací v něm budou obvolávat lidi podle pořadí. S tím, že to má být zítra v obchodě se nepočítá ! Takhle to bylo i minulý rok. Takhle jsem ho od nich získal. Eshop je prostě jiná divize….

    • avatar
      22. 03. 2012 (08:40)
      Trvalý odkaz

      Dikyza zajimavou informaci, nam dostupnost slibovali primo na dvou prodejnach, oficialni vyjadreni doposud Datart neposlal. Pridam tuto informaci do clanku…

      • avatar
        22. 03. 2012 (19:12)
        Trvalý odkaz

        Volal jsem na infolinku DATART v úterý a bylo mi řečeno, že na prodejnách nebude vůbec. Volal jsem dnes a bylo mi řečeno, že bude, jen neví, kolik kusů a jaké modely každá prodejna dostane, že si mám zavolat po desáté hodině na infolinku a řeknou mi. Tak jak vidím, co operátor call centra, to jiná informace… :-) Já jsem zvědavý, zda se mi jej zítra podaří v Liberci někde koupit :-/

          • avatar
            23. 03. 2012 (09:08)
            Trvalý odkaz

            Tak špatný, Liberec dostal jen 16GB, já chtěl 64GB WIFI a v Liberci není ani jeden a to byl táta v DatArtu jako jediný, mohli aspoň jeden kousek do regionů hodit. Praha je prý zásobena dobře všemi verzemi. Takže dneska nic nebude :-/

          • avatar
            23. 03. 2012 (10:14)
            Trvalý odkaz

            Ale v datartu to jde objednat a budes ho mit zitra :) tak jsem to udelal ja… 64gb + 4g + pojisteni. Sakra snad mi to za ty penize bude dlouho delat radost… V electroworldu mirekli, ze odpoledne budou mit vsechny verze na prodejne… Ale bylo mi celkem jedno kde to koupim a den uz si pockam…

  • avatar
    23. 03. 2012 (06:39)
    Trvalý odkaz

    Cekam pred prodejnou a nikde nikdo :-D

    • avatar
      23. 03. 2012 (08:47)
      Trvalý odkaz

      Ja jsem byl v Datartu v Plzni, prijdou jim vsechny verze, takze za chvili je muj :) a myslim ze jsem jedinej blazen, kdo tam uz byl…

      • avatar
        23. 03. 2012 (09:31)
        Trvalý odkaz

        Teď jsem se vrátil z Electroworldu z Pardubic, jako prej je to na cestě. Mám si to zaplatit předem a že mi zavolají až dorazí. Takovéhle kecy si mohou nechat. Objednáno z Alzy, odpoledne to tu mám na tuty.

        • avatar
          23. 03. 2012 (10:08)
          Trvalý odkaz

          Ja jsem si to objednal a zaplatil v Datartu, zitra to budu mít. Koupil jsem si k tomu i pojisteni, budu mit aspon trochu klid na dusi za ty prachy. Mimochodem, objednavali to z centralniho skladu a pry od kazdeho modelu bylo 60ks. To neni moc na celou republiku. Plus teda v Praze maji neco na prodejnach uz. Myslim ze dneska bude vsechno uz pryc.

  • avatar
    23. 03. 2012 (14:20)
    Trvalý odkaz

    Já byl v 11 v Electroworldu a neměli tušení kdy ani za jake ceny dorazi, ze pry snad pristi tyden, Hlavne ze tiskovka mluvi o dostupnosti na vsech prodejnach v 10:00, ani hovno.

  • avatar
    23. 03. 2012 (14:28)
    Trvalý odkaz

    Tak mám informace o Liberci. Docela detailní, protože jsem chtěl verzi 64GB WIFI black. A to je nedostatkové zboží v celé ČR. Podařilo se mi uzmout poslední volný v DatArtu, před 2 hodinami měli ještě poslední 2 bílé. Nejvíce je k dispozici k odběru 16GB se 4G i bez. Electroworld má krom 64GB Wifi všechny modely v  Liberci k odběru na prodejně. DatArt umí většinu modelů zajistit na centrálním skladu a doručit do druhého dne na prodejnu. K dispozici mají opět jen 16GB na prodejně. Holt větší kapacity zůstaly v Praze. A kdy bude další várka nikdo neví :-)
    V pondělí budou k dispozici ještě u Resellera Redline. Myslím, že nikdo jiný už v Liberci iPad nenabízí. Tak hodně štěstí při lovení posledních kousků v ČR :-)

Komentáře nejsou povoleny.