iMovie pro iOS: připravte se na trailery

Střihová aplikace iMovie není na iOS platformě žádným nováčkem, na svých iPadech 2 ji proháníme již pěkných pár měsíců. Nová verze však přináší několik zajímavých novinek.

Funkce automatického vytváření filmových upoutávek přitáhla ke stolní verzi aplikace iMovie velké množství uživatelů. Bylo tedy jen otázkou času, kdy na této funkci zapracuje Apple natolik, aby ji přinesl také uživatelům mobilních přístrojů. A ta doba nastala právě nyní.

Tvorba filmových upoutávek je stejně snadná, jako v případě stolní verze. K dispozici máte kompletní scénář dané upoutávky, do které pouze na předpřipravená místa přetahujete zvolené části videí. To vše doplníte titulky a mezinadpisy a automatický export dodělá vše za vás. Za několik okamžiků – tou rychlostí budete především na novém iPadu překvapeni – bude vytvořená upoutávka uložena mezi ostatní filmy.

Zde ji můžete prohlížet jak displeji samotného iPadu, tak i na domácí televizi prostřednictvím přehrávače Apple TV. Mimo to můžete všechny své videovýtvory, tede nejen trailery, posílat do jiného iOS zařízení synchronizací přes iTunes nebo je sdílet v některé z webových služeb v čele s YouTube a Facebookem.

Abychom probrali všechny novinky v iMovie, musíme již zmínit pouze podporu videa v plného HD rozlišení, které nyní umí nahrávat nový iPad. Jím natočená videa jsou díky automatické stabilizaci obrazu opravdu velmi kvalitní a při dobrém osvětlení konkurují jednoúčelovým HD kamerám.

Nové iMovie je v App Store k dispozici za stejnou částku, jako mobilní iPhoto, pro majitele současné verze je však update zcela zdarma. Pro její použití musíte mít alespoň iPad 2, iPhone 4 nebo čtvrtou generaci iPodu touch.

2 komentáře: „iMovie pro iOS: připravte se na trailery

  • avatar
    14. 03. 2012 (22:26)
    Trvalý odkaz

    Sice to bylo na různých fórech zmiňováno stokrát, nevidím důvod proč to nezmínit po stoprvé. Proč proboha nejdou do iMovie na iPadu importovat videa pořízená normální DV kamerou? Copak „šumítko“ iPhone nebo nedejbože iPad svojí kvalitou záznamu může výstupu z DV kamery konkurovat? Kupovat si iMovie pro iPad díky tomuto omezení vidím jako holý nesmysl a vyhozené peníze.

Komentáře nejsou povoleny.