Apple novinky: 9. týden [2012]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v devátém týdnu roku 2012? Pojďme se podívat, co zajímavého přinesl.

App Store překonal hranici 25 miliard stažení

V pátek překonal App Store další hranici: počet stažení aplikací překonal hodnotu pětadvaceti miliard. Prvních deseti miliard stažení dosáhl App Store za necelého dva a půl roku, zatímco dalších pět miliard dosáhl za pouhého půl roku. Zbývajících deset miliard do aktuálního počtu dosáhl App Store po pouhých devíti měsících.

V Apple Store běží iPad již na iOS 6

Server Ars Technica nalezl v záznamech svých serverů přístupy z iPadů používajících operační systém iOS verze 6 – tedy verze, která ještě nebyla světu představena. Navíc podle skupiny síťových IP adres jde o iPady přistupující k internetu z vnitřních rozsahů patřící Apple campusu v Cupertinu. Zajímavé je, že tyto iPady disponují rozlišením obrazovky 1 024 x 768 bodů. Webové logy nejsou zdrojem informací o připravovaných verzích systémů poprvé, stejně se prozradilo také testování Mac OS X verzí 10.7 i 10.8.

Příští týden možná přijdou nového Macy Pro

Jak informoval server The Inquirer, mohly bychom se v příštím týdnu dočkat updatu řady profesionálních počítačů Mac Pro. Novinky by měly být osazeny novými procesory Xeon E5 od společnosti Intel. Současné Macy Pro nebyly obnoveny od poloviny roku 2010.

Menší iPad by mohl přijít na podzim

Objevily se informace, podle kterých by měl Apple pracovat na menší verzi tabletu iPad osazeného displejem o úhlopříčce 7,85 palce. Mělo by jít o levný stroj vybavený jen 8 GB úložného prostoru a displejem s klasickým rozlišením a hardwarem současného iPadu 2. Ceny by se mohly pohybovat okolo hranice 249 dolarů, což je v přepočtu necelých pět tisíc korun. Mohlo by jít o účinnou zbraň proti konkurenčním tabletům s Androidem.

 

Nový iPad bude ve středu

Připravte se na středu 7. března a přijďte na SuperApple.cz – právě v tento den slibuje Apple představit příští generaci jablečného tabletu iPad.

Podle informací serveru The Verge rozeslal Apple včera médiím pozvánku na keynote spojenou s představením dlouho očekávaného jablečného tabletu, iPad 3. Tato akce se uskuteční příští týden ve středu 7. března v centru Yerba Buena Center for Arts v San Franciscu v deset hodin dopoledne místního času. Vzhledem k časovému posunu se tak na představení můžete těšit v 19:00 hodin našeho času.

Nový Apple obchod ve Zlíně

Ve středu se v obchodním centru Zlaté jablko ve Zlíně otevřela nová APR prodejna iTouch. Jde tak o jedinou prodejnu s touto certifikací ve Zlínském kraji.

[HTML1]

[HTML2]

[HTML3]

2 komentáře: „Apple novinky: 9. týden [2012]

  • avatar
    05. 03. 2012 (22:37)
    Trvalý odkaz

    Hezký článek, k nadcházející keynote jsem milovník apple pár měsíců teď konečně do řad přibil iMac.
    Chtěl bych se zeptat jesli bude keynote možné sledovat life někde nebo bude pak záznam.
    Díky

    • avatar
      06. 03. 2012 (06:43)
      Trvalý odkaz

      Přímo Apple živý přenos nedělá, k dispozici bude pouze záznam později v noci. Textový přepis plus audio (video) komentář bude i zde na SuperApple…

Komentáře nejsou povoleny.