Apple novinky: 10. týden [2012]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v desátém týdnu roku 2012? Pojďme se podívat, co zajímavého přinesl.

Nové Safari zrychluje JavaScript a opravuje chyby

Apple vydal další upade svého webového prohlížeče Safari. Update s číselným označením 5.1.4 zrychluje provádění JavaScriptu na webových stránkách až o jedenáct procent ve srovnání s předchozí verzí jablečného prohlížeče. Mimo tohoto zrychlení se zaměřuje na opravy známých chyb, proto je jeho instalace doporučena všem uživatelům. Upade je k dispozci prostřednictvím systémové funkce Aktualizace softwaru.

Nový iPad jde na dračku

Objednávkový systém Applu hlásí, že vinou předobjednávek je již nový iPad vyprodán. Pokud tak máte naplánováno vyrazit do zahraničí hned šestnáctého března pro svůj nový iPad a neprovedli jste zavčasu předobjednávku, pravděpodobně odjedete s prázdnou. Oficiální zahájení prodeje v Česku je naplánováno na pozdější dobu a je pravděpodobné, že by pro něj měl Apple zajistit dostatečný počet kusů.

Tethering na iPhone přes HTML5

Možná si pamatujete na aplikaci iTether, která dokonce i několik dnů pobyla na App Store, než ji Apple odstranil. Šlo o aplikaci, která dokázala váš iPhone proměnit v mobilní bezdrátový přístupový bod. Stejní vývojáři nyní zapracovali na obdobné aplikaci, která však je celá vytvořena online prostřednictvím HTML5 a k jejímu spuštění nepotřebujete stahovat do telefonu žádnou další aplikaci. Tento počin je placený a vyjde vás na 30 dolarů ročně.

Apple končí s webovou službou iWork.com

Webová služba iWork. com, která sloužila pro publikaci dokumentů z kancelářské aplikace iWork a která běžela v betaverzi, brzy končí. Apple rozeslal uživatelům email, ve kterém je upozorňuje, že služba buda 31. července zrušena a všechny v ní uložené dokumenty budou smazány. Náhradou má být iCloud a jeho schopnosti přímé synchronizace dokumentů z iWork na mobilních iOS zařízeních.

Intel pracuje na zrychlení Thunderbolt portu

Společně s uvedením specifikace PCI-Express 3.0 dojde  podle IDG News také k navýšení přenosové rychlosti dosahované rozhraním Thunderbolt až o šedesát procent ve srovnání s aktuální verzí tohoto rozhraní (z pěti GT/s na osm GT/s). Podpora tohoto rozhraní má být implementována v nové procesorové generaci od Intelu.

iTunes pro 1080p filmy používá vyšší kompresi

Při uvedení filmů v rozlišení 1080p do iTunes Store došlo k navýšení velikosti jednoho souboru ve srovnání s rozlišením 720p nejvýše o dvacet procent. To je výrazně méně, než kolik se očekávalo. To se povedlo díky použití nových profilů kodeku H.264, které však dokáží přehrát pouze nová Apple TV nebo nový iPad.

 

 

 

 

2 komentáře: „Apple novinky: 10. týden [2012]

  • avatar
    12. 03. 2012 (20:02)
    Trvalý odkaz

    Kdy bude upgradovana apple tv u nas k dostani? Diky za info.

  • avatar
    14. 03. 2012 (14:55)
    Trvalý odkaz

    Dobry den,
    Novou procesorou radou myslite Ivy Bridge?

    Dekuju
    Zdenek

Komentáře nejsou povoleny.