Vyšel Mac OS X 10.7.3, přináší opravy i slovenštinu

V noci na dnešek vydal Apple další update operačního systému Mac OS X Lion. Nejzajímavější novinkou je slovenština.

Aktualizace 10.7.3 je doporučena všem uživatelům systému OS X Lion. Obsahuje obecné opravy operačního systému, které zvyšují stabilitu, kompatibilitu a zabezpečení vašeho Macu, včetně následujících:

  • jazyková podpora pro katalánštinu, chorvatštinu, řečtinu, hebrejštinu, rumunštinu, slovenštinu, thajštinu a ukrajinštinu;
  • řešení problémů při přihlašování k OS X pomocí čipové karty;
  • řešení problémů při ověřování totožnosti pomocí adresářových služeb;
  • řešení problémů s kompatibilitou sdílení souborů systému Windows.

Podrobné informace o této aktualizaci naleznete na webové stránce: http://support.apple.com/kb/HT5048. Informace o bezpečnostním obsahu této aktualizace naleznete na webové stránce: http://support.apple.com/kb/HT1222.

Tato aktualizace je doporučena pro všechny uživatele se systémem Mac OS X Lion a nainstalujete ji běžnou cestou prostřednictvím nástroje Aktualizace softwaru. Aktualizace je dostupná zdarma.

12 komentářů: „Vyšel Mac OS X 10.7.3, přináší opravy i slovenštinu

  • avatar
    02. 02. 2012 (10:08)
    Trvalý odkaz

    jedina spravna aktualizace OSX LION je Snow Leopard…. ten Liondows je nesutecna hruza. Ma tolik chyb a naprostych nedomyslenosti, ze se raduji, kdyz uvidim na svem domacim imacu snowa :-)

    • avatar
      02. 02. 2012 (13:15)
      Trvalý odkaz

      Můžete prosím některé ty nejzásadnější „chyby a nedomyšlenosti“ vyjmenovat? Bez ironie, používám Lion na iMacu přes půl roky a nic zásadního jsme nezaznamenal, třeba mi unikly.

      • avatar
        02. 02. 2012 (13:34)
        Trvalý odkaz

        Ja bych to neresil. Kazdy novy system je horsi, vymysleji se pro nej hloupa hanliva prizviska, Snow byl horsi nez Leopard, ten zase horsi nez Tiger … historie se opakuje, jako vzdy :)

  • avatar
    02. 02. 2012 (10:27)
    Trvalý odkaz

    Tak ta maďarština tady asi víceméně nikoho nezajímá, ale nově přidaná podpora Katalánštiny jistě mnohé zdejší čtenáře potěší…

    • avatar
      02. 02. 2012 (10:49)
      Trvalý odkaz

      Oba dva jazyky mají zhruba stejný počet mluvčích (více než třeba slovenština), předpokládám, že zdejší čtenáři neovládají ani jeden z nich, co tedy je smyslem vašeho komentáře?

      • avatar
        02. 02. 2012 (13:36)
        Trvalý odkaz

        Smyslem jeho komentare je dat na odiv svou hloupost :)

  • avatar
    02. 02. 2012 (11:46)
    Trvalý odkaz

    Jediné co mi po odinstalování Liona a přechodu z5 na SL chybí je integrace iCloudu nebo alespon moznost si jednoduse pripojit iCloudový adresář (kalendář a maily připojit lze). Uvidíme jak na tom bude další kočkovitý savec :)

  • avatar
    05. 02. 2012 (20:43)
    Trvalý odkaz

    No neviem. Aké máte problémy s Lionom? Ja prakticky žiadne. Podľa je to lepší systém ako SL. Neviem si predstaviť systém bez gest, automatického ukladania správy verzií. Vy ano? Ja už nie.

    • avatar
      08. 02. 2012 (09:15)
      Trvalý odkaz

      Já si hlavně neumim představit mít doma hnusnej systém bez barev, posuvníků ve tvaru teploměrů, přiblblej kalendář nebo email na celou 27″ obrazovku… Stačí mi jak mršeji iTunes. Na ovládání tabletem a na telefon to je asi dobrý ale já jsem ze starý školy = myš + klávesnice. Svoje data mam na svých discích a na svojem serveru, nikam na internet nic ukládat nechci. Takže pro mně další kočky ztrácej smysl. Uznávam, že z mýho omalovánkovýho pohledu byl Tiger i Panther ještě hezčí než Leopardi :-( Stačí mi už jak v SL zmrvili exposé oproti Leopardovi :-(

      • avatar
        08. 02. 2012 (14:48)
        Trvalý odkaz

        jj, kdyz uz se tady nekteri ptaji, tak prvni pouzitelny system z rady byl 10.4 (Tiger) konec prepinani klavesnic pod rukama a jinych zhovadilosti. Takze se to dalo doporucit a koupit, vsechno predtim pro cechy bylo beta.  Pak naprosto souhlasim s tim, ze to zmrsili. 10.5 byla pro bezne uzivatele prakticky nepouzitelna, protoze napriklad mrzla kvuli Mailu jako Windows. Nejake update to vylepsily, ale ja uz jsem tomu neveril. Jinak jako server, naprosto stabilni system – bezelo mi to cca 5 let bez zaseku. A 10.6 byl opet vyladeny system, ktery nepadal a pracoval a Apple na nem neprovadel, zadne experimenty. 10.7 je experiment, co uzivatele snesou, uz jen zmena tlacitek na okne – zmenseni, ktere zdrzuje. Nefunguji vsak ovladace starsich tiskaren, neceske aplikace obcas zobrazuji nezname jazyky. Na druhou stranu jsem ho instaloval pro ty, co neumi anglicky, protoze je to prvni oficialni lokalizace

  • avatar
    10. 02. 2012 (07:13)
    Trvalý odkaz

    Díkybohu za tuto aktualizaci. Po přechodu na Lion mi začala blbnout spolupráce ICALu a MS Exchange na serveru.  Po aktualizaci vše opět běží bez chyby. Nicméně byl jsem z toho chvílema dost nešťastnej…

  • avatar
    13. 02. 2012 (10:06)
    Trvalý odkaz

    no ja mam stale problem s wifi pri prebudeni macbooka nechce najist ziadnu siet az ked zapnem na mobile zdielanie potom ho to nakopne

Komentáře nejsou povoleny.