RC autíčko ovládané iPhonem znáte?

Společnost iHelicopters.net, která jako první přišla na trh s vrtulníčky ovládanými prostřednictvím iOS zařízení, přichází s další novinkou: RC autíčky.

Z tiskové zprávy, kterou máme k dispozici, se dočteme, že jde o vozítko o rozměrech 11 x 7 x 3 centimetry napájené Li-Pol akumulátorem o kapacitě 100 mAh s možností ovládání jízdy vpřed, vzad a zatáčení. Autíčko je ovládání prostřednictvím klasických rádiových vln, díky čemu se s ním můžete prohánět také ve venkovním prostoru. Udávaný dosah hovoří o vzdálenosti dvacet metrů. To je něco, co si s vrtulníčky od iHelicopteru neužijete, protože ty jsou ovládány prostřednictvím infračerveného záření.

[HTML1]

Baterie v autíčku se dobíjí dlouhých šedesát minut a dokáže vůz pohánět po dobu patnácti minut. Stejně dlouho se nabízí také baterie v ovladači, která však na jedno nabití vydrží celou hodinu. To znamená čtyři jízdy autem na jedno nabití.

Autíčko se ovládá prostřednictvím aplikace určené pro iPhone, iPad nebo iPod touch a řídit jej můžete jak prostřednictvím virtuálních ovladačů, tak s využitím vestavěného gyroskopu.

Zajímavá je cena auta: zaplatíte za něj příjemných 49,95 dolarů (přibližně 940 korun) a v ceně je již započítána bezplatná doprava kamkoli a tedy i do české republiky. iPhone Controlled Stunt Car Racers již máme zajištěno na podrobný test.

7 komentářů: „RC autíčko ovládané iPhonem znáte?

  • avatar
    23. 02. 2012 (06:27)
    Trvalý odkaz

    Když si vezmu kolik stojí autíčka u iStyle (ovládáná infa ovladačem) a kolik toto, tak je cena víc než příjemná :-)

  • avatar
    24. 02. 2012 (10:00)
    Trvalý odkaz

    Dobry den, nevim kam to napsat, tak pisu sem:

    Mrzi me klesajici frekvence pridavani clanku. Slibovali jste, ze vydavani magazinu neovlivni nijak web, nicmene jsme svedky neceho jineho. Argument „kupuj si magazin“ neberu, mam jej predplaceny, ale presto bych uvital i zpravy jineho typu nez recenze a navody.

    • avatar
      24. 02. 2012 (10:03)
      Trvalý odkaz

      Nejlepší je psát jakékoli dotazy na můj email…

      Ale k věci: již dlouho (více než půl roku) před vydáváním časopisu jsme se zaměřili na magazínový typ práce, což znamená, testy, recenze, návody a tipy. Nepíšeme o rumorech, nespekulujeme o kdejaké „pitomosti“ napsané v zahraničí. Zajímavé novinky pokrýváme v týdenním přehledu aktualit.

      Pořád platí stejné důvody uvedené v článku z 1. ledna 2011, kdy jsme na tento styl psaní přešly: chceme prinášet náročnější témata, rumorům se velmi dobře věnují jiné weby a nemáme ambice psát naprosto o všem….

    • avatar
      24. 02. 2012 (10:15)
      Trvalý odkaz

      Nicméně v horizontu několika měsíců jsou připraveny poměrně mohutné změny, rádi bychom weby posunuly o něco dále :)

      • avatar
        24. 02. 2012 (18:06)
        Trvalý odkaz

        Ač sem můj dotaz nepatří, tak využiju vaší účasti.
        1. zdá se mi to nebo zmizelo fórum? Nemůžu na něj najít odkaz.
        2. proč nejde pod všechny články vkládat komentář (viz. 10 tipů pro bezpečnější Mac)? Zvlášť, když bych rád vysvětlení části textu (který buď není zcela přesný a nebo jej jen nechápu). (tento dotaz jsem chtěl hodit právě na fórum).

        • avatar
          24. 02. 2012 (18:28)
          Trvalý odkaz

          Je to jednoduché:

          1. Diskusní fórum bylo častým terčem hackerských útoků a nebylo příliš navštěvované, tudíž bylo koncem roku 2010 vypnuto (ano, je to již hodně dlouho), 2. Disqus plugin u některých článků nenačte diskuse, přestože v RS povolená.
          A stejně, jako v předchozím případě: můj email je snadno dohledatelný a je pro podobné dotazy plně k dispozici, zde je to skutečně OT, nemá to s tématem článku (navíc když se vaše dotazy týkají úplně jiného serveru, než na který dotazy píšete) a budou později z tohoto vlákna odstraněny….

          • avatar
            25. 02. 2012 (11:00)
            Trvalý odkaz

            Díky. Můžete tento strom smazat.
            PS: co je v záhlaví webové stránky mě až tak nezajímá – všechny tyto články jsou na homepage superapple a prolinku jinam si ani nevšimnu.

Komentáře nejsou povoleny.