Apple potvrdil datum představení iPadu 3

Připravte se na středu 7. března – právě v teto den slibuje Apple představit příští generaci jablečného tabletu iPad.

Podle informací serveru The Verge rozeslal Apple včera médiím pozvánku na keynote spojenou s představením dlouho očekávaného jablečného tabletu, iPad 3. Tato akce se uskuteční příští týden ve středu 7. března v centru Yerba Buena Center for Arts v San Franciscu v deset hodin dopoledne místního času. Vzhledem k časovému posunu se tak na představení můžete těšit v 19:00 hodin našeho času.

Text na pozvánce hovoří ve volném překladu slovy: „Máme něco, co skutečně musíte vidět. A dotknout se.„. Co tedy nám chce Apple ukázat?

Již z fotografie na pozvánce je patrné, že jde o displej s Retina rozlišením – klasický displej iPadu není při tomto přiblížení takto vidět. Tím by se potvrdila jedna z hypotéz, že nový iPad bude mít dvojnásobné rozlišení ve srovnání se současným modelem. Tedy nový displej s vysokým rozlišením je to, co skutečně musíme vidět.

Co však znamená dodatek „A dotknout se“? iPad je dotykový a tudíž možnost doteku není nic revolučního. Nabízí se tak dvě možné úvahy: buďto Apple tento dodatek myslel v rovině zajímavosti této novinky (že si ji každý bude chtít vyzkoušet), nebo přibude nějaké další rozšíření rozšiřující možnosti dotyků. Pokud ano, mohlo by se jednat o absenci tzv. Home tlačítka, které ostatně není vidět ani na oficiální fotografii. Přestože by se mohlo jednat o fotografii získanou v režimu podélném (a tudíž pohled na hranu bez tlačítka), rozestupy ikon v Docku však odpovídají spíše postavení na výšku. A nedávno přidané ovládání gesty dokáže Home tlačítko dostatečně zastoupit.

Spekulovat o vnitřní hardwarové výbavě jenom z jedné fotografie není možné a proto se budeme muset nechat překvapit za týden. Buďte u toho s námi a naším tradičním textovým přímým přenosem.

2 komentáře: „Apple potvrdil datum představení iPadu 3

  • avatar
    01. 03. 2012 (21:21)
    Trvalý odkaz

    Ha, žeby Apple okopíroval Nokii N9 a MeeGo?
    ;-)

  • avatar
    05. 03. 2012 (10:39)
    Trvalý odkaz

    Prodám iPad 2 64 GB, WiFi + 3g, black, bez jediného škrábanečku. K mání 31.3.2012 :-) Cena 12.000,- Kč (bez smart coveru).
    maillow@seznam.cz 

Komentáře nejsou povoleny.