Apple novinky: 6. týden [2012]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v šestém týdnu roku 2012? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Hodnota akcií Applu překonala nový rekord

Již delší dobu se čekalo na chvíli, kdy akcie společnosti Apple překonají magickou hranici pěti set amerických dolarů za jeden cenný papír. Tato hodnota byla překonána na přelomu šestého a sedmého týdnu letošního roku. Hodnota společnosti z pohledu tržní kapitalizace tak přesahuje hranici 469 miliard amerických dolarů, což řadí Apple na první příčku žebříčku nejhodnotnějších společností na světě. Na druhé místě je petrolejářská společnost Exxon Mobil, jejíž hodnota osciluje okolo hranice čtyř set miliard amerických dolarů.

ITV varovala Apple, aby nepoužila její jméno

Televizní skupina ITV z Velké Británie poslala Applu dopis, ve kterém požadovala, aby společnost u svých produktů upustila od použití názvu iTV. Apple však doposud v žádném ze svých oficiálních materiálů nepoužil, objevoval se pouze v neověřených spekulacích zabývajících se možnou samostatnou televizí od společnosti Apple.

Stejné varování poslala skupina Applu již v minulosti: v roce 2006 při představení konceptu iTV, který byl později zaveden do prodeje pod názvem Apple TV.

Čínské úřady zabavují iPady přímo na prodejnách

Podle čínských úřadů nevlastní Apple v Číně ochrannou známku iPad a proto je prodej těchto tabletů na zdejším trhu nelegální. Tuto značku zde vlastní společnost ProView, která jej před časem Applu prodala – ovšem jen pro použití ve všech zemích s výjimkou Číny. Podrobně se této informaci věnuje jeden z webů z našeho inkubátoru nových Apple projektů, Fanapple.

Steve Jobs obdržel cenu Grammy

Eddy Cue, senior vice-prezident pro internetový software a služby, převzal v neděli na slavnostním ceremoniálu ocenění Grammy pro Steve Jobse. Ocenění mu bylo uděleno za jeho zásluhy o rozšíření hudby mezi běžné uživatele díky iPodům a obchodu iTunes Store.

Levný MacBook Air míří do škol

Apple pro školy připravil nový počítač: jedná se o 13,3 palcový MacBook Air, jehož hardware je shodný, jako v případě nejmenšího jedenáctipalcového modelu. Jde tedy o stroj s procesorem Intel i5 s taktem 1,6 GHz, 2GB paměti a SSD diskem o velikosti 64 GB. Cena tohoto počítače je 999 dolarů (hrubým přepočtem přibližně 19 090 Kč), zatímco nejlevnější základní třináctipalcový model stojí 1 299 dolarů. Počítač však mohou zakoupit pouze zámořské vzdělávací instituce.

Prohlédněte si dvě nové reklamy na iPhone 4S

[HTML1]

[HTML2]

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu