Movieloci: filmová místa do kapsy

V dnešní době si své výlety do přírody můžete zpestřit například Geocachingem, tedy hledáním ukrytých pokladů s pomocí GPS. Milovníci filmů a seriálů se však nyní mohou vypravit na místa, které znají z obrazovek: hrady, zámky, mlýny, starobylá stavení, náměstí a podobně. Projekt Filmová místa.cz, který nyní uvedl i mobilní aplikaci s názvem Movieloci, právě taková místa mapuje.

Hlavním úkolem aplikace je odpovědět na otázku: právě zde se nacházím, prozraď mi, co se natáčelo v okolí. Dle tvůrců obsahuje mapa přes 9 400 filmových míst jen na území České republiky. Pravděpodobnost, že ve svém blízkém okolí takové místo najdete, je tedy poměrně vysoká. Aplikace nabízí několik záložek, přičemž tou nejdůležitější zůstává interaktivní mapa.

Aplikace využívá Google mapy, do kterých vkládá jednotlivé body. Při oddálení se body shlukují, což zvyšuje přehlednost. S rostoucím oddálením se ale výrazně zvyšuje počet načtených bodů, s čímž rostou nároky na přenesená data a dochází ke zpomalení telefonu, což pocítí především majitelé starších 3G. Proto doporučujeme využívat možnost vyhledání konkrétní adresy a pohybovat se v nižších úrovních přiblížení.

Další dvě záložky – Místa a Filmy obsahují již textový výpis adres, respektive filmů právě těch míst, které jsou zobrazeny v mapě. Ať už zvolíte místo v mapě, nebo v některé z těchto záložek, objeví se podrobnosti místa: adresa, GPS souřadnice, obrázek – filmový záběr a filmy, které se zde natáčely. Zde je poněkud matoucí, že filmový záběr náleží pouze prvnímu filmu v seznamu, k dalším se dostanete až po přechodu do vestavěného webového prohlížeče, který načte neupravenou verzi webu.

Aplikace také nenabízí vyhledávání konkrétních filmů. Nemůžete se tedy aplikace zeptat, kde se natáčelo Vesničko má, středisková. Právě přidání této funkce by tvůrci měli do příští verze zvážit.

Aplikace: Movieloci

Autor: iMakers.cz
Verze iOS: 4.0 a vyšší
Cena: zdarma

Jeden myslel na “Movieloci: filmová místa do kapsy

Komentáře nejsou povoleny.