Jonathan Ive vyznamenán, získal titul Sir Jonathan

Dvorní designer jablečných produktů, který pracuje v Applu od roku 1992, byl podle informací BBC ve své domovině vyznamenán. Jonathan Ive získal titul Knight Commander of the British Empire.

Toto britské vyznamenání, které se do češtiny překládá jako Řád britského impéria, který založil 4. června 1917 král Jiří V. jako všeobecný záslužný řád pro civilní osoby, v roce 1918 pak byla přidána vojenská skupina určená důstojníkům za zásluhy v míru.

Odznakem je pozlacený šedě smaltovaný pisánský kříž. V kulatém středu jsou hlavy Jiřího V. a královny Marie, hledící doleva, obklopené červenofialovým prstencem s heslem FOR GOD AND THE EMPIRE (Pro Boha a říši). Kříž je zavěšen na koruně. Řetěz je nošen při slavnostních příležitostech k tmavorůžovému plášti s vyšitou hvězdou na levé straně.

Na základě tohoto vyznamenání se může Jonathan Ive titulovat Sir Jonathan, protože mu bylo uděleno druhý nejvyšší podruh tohoto vyznamenán, a sice KBE. Označení Sir však v souvislosti s tímto vyznamenáním mohou užívat pouze občasné Spojeného království. Mezi Čechy, kteří dostali toto vyznamenání, byli generálporučík Vladimír Nedvěd a generál František Moravec.