Horská služba: když jedete s iPhonem do hor

Horská služba ČR ve spolupráci s Českou pojišťovnou přichází s originální mobilní aplikací Horská služba, která vám při návštěvě českých hor pomůže v případě nouze a mimo to nabízí i celou řadu dalších užitečných funkcí.

Mezi základní funkce určené pro případ, že na horách zabloudíte, je rychlé přivolání pomoci s lokalizací volajícího
. Tato funkce je základní schopností aplikace a je opravdu jednoduchá, kdy jedním klepnutím na displej dokážete odeslat SMS zprávu se svou polohou získanou prostřednictvím vestavěného GPS přijímače v iPhonu. Stejně tak můžete vytočit také pohotovostní linku, to vše prostřednictvím dvou tlačítek, které jsou dostatečně velké, tudíž je zvládnete zvolit i v případě, že utrpíte nějaké zranění.

Mobilní „Horská služba“ pomůže také vyhledat lyžařská střediska, poskytne základní aktuální informace o sněhových podmínkách, lavinovém nebezpečí a počasí na daném místě. Podle aktuální polohy uživatele umí také najít nejbližší stanici Horské služby a zobrazit její telefonní číslo a dobu provozu.

Další možnosti využití aplikace 
Součástí aplikace jsou čtyři informační oblasti – desatero Horské služby, návod, jak poskytnout první pomoc, pravidla jízdy na sjezdovkách a instrukce, jak předcházet nebezpečí v lavinových oblastech. Jejím prostřednictvím si lze rychle a jednoduše sjednat také úrazové pojištění České pojišťovny.

Aplikace: Horská služba

Autor: eMan s.r.o.
Verze iOS: 4.0 nebo vyšší
Cena: zdarma

Jeden myslel na “Horská služba: když jedete s iPhonem do hor

  • avatar
    13. 01. 2012 (21:24)
    Trvalý odkaz

    ..funguje to aj na Slovensku?,,

Komentáře nejsou povoleny.