Apple testuje i rozbalování produktů

Adam Lashinsky, autor knihy Inside Apple, která detailně popisuje dění uvnitř společnosti Apple, ve své knize uvedl, že Apple se zvlášť zaměřuje na balení svých přístrojů.

Na tom by nebylo nic divného, každý výrobce se snaží, aby výsledný produkt v rukou kupujícího vypadal opravdu dobře. Překvapující však je, že zaměstnanci Apple často vyzkoušení až stovky různých kombinací balení výrobků, než jsou s výsledným balením spokojeni. Než se tedy výsledný produkt vůbec dostane do prodeje, vyzkoušejí zaměstnanci nespočet barevných motivů v kombinaci s mnoha variantami boxů. Na porovnání všech možných kombinací mají zaměstnanci dokonce vyhrazenou speciální místnost.

To, že měl Steve Jobs velký smysl pro sebemenší detail, potvrzuje i viceprezident iOS software, Scott Forstall. Podle něj Stevu Jobsovi záleželo na sebemenších detailech (například známá záležitost s časem 9:42 na displeji při představení mobilního telefonu iPhone). Scott dokonce prohlásil, že byl schopen se se Stevem Jobsem dohadovat doslova kvůli každému pixelu.

Posedlost Steva Jobse balením produktů potvrzuje v životopisu od Waltera Issacsona i dvorní designér společnosti Apple, sir Jonathan Ive. Podle něj strávil se Stevem Jobsem nad balením produktů mnoho hodin a oba dva se shodli, že pocit při vybalování jednotlivých produktů, lze jen těžko popsat slovy.

[HTML1]

Podle serveru networkworld.com si také zákazníci balení od přístrojů Apple schovávají mnohem častěji, než od výrobků konkurenčních značek. Jako hlavní důvod většina z nich uvádí, že krabičky od Apple jsou zkrátka hezčí, než krabičky konkurence a právě to je většinou ochrání před vyhozením do popelnice.

To, že má balení výrobku velký vliv na samotného zákazníka, si uvědomují i konkurenční výrobci, kteří v současné době používají podobná balení, jako právě Apple. Příkladem budiž například elektornický gigant Samsung, nebo největší výrobce mobilních telefonů na světě, finská Nokia.

4 komentáře: „Apple testuje i rozbalování produktů

  • avatar
    24. 01. 2012 (17:38)
    Trvalý odkaz

    Nejen hezčí, jablečné krabičky jsou i praktičtější. Obzvlášť manželka mi je ráda konfiskuje, ajfounní a ajpodí na drobnosti, a mekbukové pak na vánoční cukroví :-)

  • avatar
    24. 01. 2012 (20:39)
    Trvalý odkaz

    Za jednoznačně nejimpozantnější balení produktu od Apple Inc. ze zhruba dvacetileté nové éry patří Macintosh Cube s jeho krystalovými kulovými reproduktory, klávesnicí, zdrojem i myší; zabaleno ve fóliích s hologramy a certifikátem kontroly s třemi podpisy zodpovědných osob přímo z Cupertina za provedení výstupní kontroly. Ne jako dnes Made in China…

  • avatar
    24. 01. 2012 (22:34)
    Trvalý odkaz

     No ona třeba taková Lampička G4 je bez originální krabice nepřenosná kamkoliv dál než z pokoje do pokoje. Ale to je spíš rarita.

  • avatar
    26. 01. 2012 (14:26)
    Trvalý odkaz

    Tento článek a hlavně poslední dva odstavce můžu potvrdit. Zde je fotka mého pokoje jako důkaz http://imageshack.us/photo/my-images/838/p1010006xf.jpg/

Komentáře nejsou povoleny.