Apple novinky: 1. týden [2012]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v prvním týdnu roku 2012? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Mac App Store slaví první výročí

Závěrem prvního týdne letošního roku oslavil první rok své existence Mac App Store, nejnovější z on-line obchodů společnosti Apple. Jak již jeho název napovídá, je určen pro snadnou distribuci aplikací a her pro počítače s operačním systémem Mac OS X.

Apple se pochlubil, že přes Mac App Store bylo staženo více než 100 milionů aplikací a že v tomto množství nejsou započítány instalace operačního systému Mac OS X Lion, update aplikací i vícenásobné stažení jednou zakoupené aplikace na více počítačích.

Mac App Store se stává stále významnějším distribučním kanálem, když například herní producent Aspyr oznámil, že celých padesát procent jeho příjmů plyne právě z tohoto obchodu.

Operační systém iOS napovídá o čtyřjádrovém procesoru

Podle informací serveru 9to5Mac.com se v betaverzi operačního systému iOS verze 5.1 objevily informace o procesoru obsahujícím čtyři procesorová jádra. To napovídá o skutečně připravovaném procesoru Apple A6 pro další verzi mobilního iOS zařízení.

Otázkou tak zůstává, zda Apple stíhá osadit tento procesor ještě do připravovaného iPadu 3. Je to velmi pravděpodobné, že právě čekání na produkční verzi A6 procesoru stojí za odkladem přestavení tohoto nového tabletu. A to nehovořím o to, že některé zdroje se zmiňují také o iPadu 4, který by měl být představen již v tomto roce.

Dočkáme se Thunderboltu v iOS?

Podle informací serveru Patently Apple podal Apple patent, který popisuje použití Thunderbolt technologie v mobilních zařízeních s operačním systémem iOS. Tento krok vypadá velmi logicky a pro rychlou synchronizaci zařízení je tím nejlepším, co může Apple momentálně zvolit.

Otázkou poté zůstává jen způsob implementace. Bude Apple Thunderbolt realizovat prostřednictvím standardního Dock konektoru, nebo zařízení rozšíří o samostatný Thunderbolt port? osobně tipuji spíše na první možnost.

Apple zveřejní finanční výsledky za první čtvrtletí

Finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2012, do kterého spadá velmi zajímavé předvánoční období loňského kalendářního roku, zveřejní Apple v tradičním rozhovoru s akcionáři v úterý 24. ledna. Očekává se, že tržby opět dosáhnout rekordních hodnot.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu