HTC našlo způsob, jak se vyhnout zákazu prodeje

Jen den poté, co americká Komise pro mezinárodní obchod rozhodla, že hned několik zařízení společnosti HTC porušuje patenty společnosti Apple, která si nakonec vymohla zákaz prodeje těchto zařízení, se zdá, že HTC našlo způsob, jak se zákazu vyhnout.

V celém sporu šlo o patent číslo 59496647, který souvisí s technologií analýzy a linkováním datových struktur. Tento patent se však netýká ani tak společnosti HTC, jako samotného operačního systému Android od Googlu, který však výrobcům mobilních zařízení za případné problémy s patenty neručí. Komise tedy zakázala dovoz některých zařízení HTC s operačním systémem Android ve verzích 2.3, 3.0 a také 4.0.

Společnost HTC však na zákaz okamžitě zareagovala a vypracovala řešení, na jehož základě by se zákazu dovozu do USA mohla vyhnout. To spočívá v nahrazení uživatelského rozhraní u datových struktur za jiné, které by již společnosti Apple nemělo z právního hlediska vadit. Tímto krokem si HTC pojistí i budoucnost svých zařízení s operačním systémem Android, který je vlastně příčinou celého právního sporu.

Pokud by HTC řešení tohoto problému nenašlo včas a zákaz dovozu by byl skutečně uvalen, následovalo by období, ve kterém by HTC smělo dovážet telefony do USA i nadále, především však kvůli reklamačním účelům. Toto období by skončilo až v dubnu 2013 a následně by HTC nesmělo dovážet už žádná mobilní zařízení, kterých se zneužití tohoto patentu týká.

Jeden myslel na “HTC našlo způsob, jak se vyhnout zákazu prodeje

  • avatar
    22. 12. 2011 (15:19)
    Trvalý odkaz

    Toto neni o vyhnuti se zakazu, ale jednoduse prestali porusovat patent, jehoz dodrzovani je Applem pozadovano. Co je sloziteho na tom pochopit?

Komentáře nejsou povoleny.