Apple novinky: 50. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v padesátém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Apple plánuje rozšířit podporu AirPlay i o Bluetooth

Bezdrátové přehrávání médií z iOS zařízení prostřednictvím technologie AirPlay v současnosti funguje „jen“ s využitím bezdrátového Wi-Fi připojení. Podle informací japonského blogu Macotakara plánuje Apple rozšířit podporu AirPlay také pro technologii Bluetooth. Současně s tím Apple rozšířil také možnosti realizovatelného připojení pro iOS zařízení, díky kterému bude snadnější vyvíjet pro tyto přístroje nové typy příslušenství. Očekává se především větší rozmach herních ovladačů, což Applu zapadá to strategie směřování iOS (a především iPodu Touch) do pozice mobilní herní konzole.

Nový obchod na Grand Central Terminal otevřen

V deset hodin dopoledne v pátek  minulého týdne otevřel Apple svůj do té doby největší Apple Store, který najdete na nádraží Grand Central Terminal na Manhattanu.

Otevření se zúčastnilo několik stovek lidí, většina z těch prvních dostala – jak již je na těchto akcích zvykem – speciální trika v upomínku na tuto událost.

[HTML2]

[HTML3]

Motorola může zkomplikovat prodeje iPhonů a 3G iPadů

Podle informací FOSS Patents uspěla Motorola u soudu v Něměcku se svou stížností, že mobilní produkty Applu porušují její patenty týkající se použití GPRS technologie v mobilních zařízení. Toto rozhodnutí může znamenat především nebezpečí zablokování prodejů telefonů iPhone a 3G verze iPadu v EU v případě, že by o něj Motorola usilovala.

Obě společnosti však vydaly vyjádření a snaze vzájemně se dohodnout, což znamená především probíhající jednání o licencování příslušného patentu Applem.

Samsung se snaží porazit neexistující iPad 3

Je téměř jisté, že příští iPad bude vybaven displejem s tzv. Retina rozlišením, které by v jeho případě mělo činit 2 048 x 1 536 obrazových bodů. Samsung se však nyní nechal slyšet, že jeho tablety příští generace budou osazeny displejem o úhlopříčce 11,6 palce, poměr stran 16:10 a rozlišení 2 560 x 1 600 obrazových bodů. A to je více, než kolik se očekává u iPadu 3.

Na druhou stranu ale zůstává otázka praktické použitelnost tabletu o velikosti dvanácti palců – což je v podstatě rozměr základního modelu MacBooku Air.

Nová reklama propaguje The Beatles na iTunes

[HTML1]

3 komentáře: „Apple novinky: 50. týden [2011]

  • avatar
    12. 12. 2011 (08:33)
    Trvalý odkaz

    Budeme vyrábět kapesní svítilny tááááááááááááááááákhle velké. Nazveme je Don Šajn. :D To je prča, jak Samsung překonává Apple v parametrech o ničem :D Jsem zvědavý jak se jim tahle „taktika“ vyplatí v prodejích.

  • avatar
    12. 12. 2011 (17:23)
    Trvalý odkaz

    řekl bych, že je to spíš krok Samsungu k odlišení se od iPad aby nebyly spory a zároveň tak doufá, že to bude příští obecný vývoj.

  • avatar
    13. 12. 2011 (02:15)
    Trvalý odkaz

    Dohnat a předehnat… Ať to stojí, co to stojí… I když je to k ničemu… Vlastně – ne… To už jsem překonali… Heslem doby je – KOPÍROVAT!!! Nahraďme nedostatek vlastní invence a technologií zvýšenou rychlostí a drzostí!!! Nějak ty „Samýšunky“ v poslední době čím dál víc nemusím… :(

Komentáře nejsou povoleny.