Apple novinky: 48. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve čtyřicátém osmém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Betaverze Mac OS X10.7.3 napovídá nové Macy Pro

Podle nedávno uvolněné testovací verze operačního systému Mac OS X pracuje Apple na inovovaných počítačích z řady Mac Pro. A ta vypadá opravdu velmi zajímavě: podle použitého kódového jména „Tahiti“ se zdá, že bude obsahovat nové grafické karty společnosti AMD vyráběné 28nm technologií. Konkrétně má jít o grafické karty z řady Radeon HD 7xxx, pravděpodobně pak modely Radeon HD 7970 (Tahiti XP) a Radeon HD 7950 (Tahiti Pro).

A jak vlastně tyto karty spojovat s Macy Pro? Jednoduše: vzhledem k tomu, že žádné současné Macy nepoužívají desktopové grafické karty, ale modely mobilní. Žádné současné Macy s výjimkou právě Macu Pro. A desktopové grafiky z této řady tak zřejmě nemohou mířit na jiný počítač v portfoliu.

Apple zvažuje výstavbu nového datového centra

Podle informací serveru OregonLive.com v současnosti zvažuje Apple možnost postavení nového datového centra v Prineville v Oregonu. Apple nyní prý uvažuje o nákupu přibližně 160 akrů pozemků umístěných blízko nedávno čerstvě otevřeného datového centra společnosti Facebook. Oba pozemky jsou od sebe vzdáleny přibližně čtvrt míle.

Spotřeba plánového centra má být 31 MW, což je výrazně méně, než spotřeba nově dostavěného datacentra v Severní Karolíně, jehož spuštění bylo nutností při spuštění nové služby iCloud.

Apple patentoval možnost přenosu dat kamerou

Web Patently Apple upozornil na nový patent, který zpracovává možnost přenosu dat mezi různými zařízeními na krátkou vzdálenost s využitím vestavěných webových kamer. Tímto způsobem by mělo být možné například z iPhonu do MacBooku odesílat fotografie, video, kontakty, událost kalendáře nebo zprávu. Hovoří se také o možnost použít vlastní iPhone pro přihlášení k počítači.

96 % majitelů iPhonu 4S je s telefonem spokojeno

Podle průzkumu provedeného společností ChangeWave v listopadu uvádí, že 96 % uživatelů nového iPhonu 4S jsou s telefonem spokojeni, z toho je 77 % zcela spokojeno a 19 % pak v podstatě spokojeno. Na vrcholu spokojenosti se řadí nový asistent Siri, který zmínila polovina dotázaných. Průzkum byl proveden na vzorku 200 respondentů.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu