iOS 5.0.1 veřejně vypuštěn, opravuje výdrž a přidává gesta iPadu

Po nezvykle krátkém testování vypustil Apple první update operačního systému iOS 5.

Apple v případě této verze spěchal z dobrého důvodu: teno update totiž sliboval opravit chybu v systému, vinou které především nové iPhone 4S vydrželi na baterie skutečně až nepříjemně krátkou dobu. Celkem tak iOS 5.0.1 opravduje nebo přidává tyto vlastnosti:

  • opravuje chybu způsobující nízkou výdrž na akumulátor,
  • přidává multidotyková gesta pro iPad první generace,
  • opravuje chybu synchronizace dokumentů do iCloud,
  • vylepšuje rozpoznávání hlasu po uživatele žijící v Austrálii.

Tento update je k dispozici jak pro iPhony 4S, 4 a 3GS, tak i pro iPody touch třetí a čtvrté generaci i pro všechny modely tabletů iPad. Update je k dispozici jak klasicky prostřednictvím iTunes, tak i bezdrátově přímo ze zařízení – otevřete položku Aktualizace Softwaru v Nastavení -> Obecné.

9 komentářů: „iOS 5.0.1 veřejně vypuštěn, opravuje výdrž a přidává gesta iPadu

  • avatar
    11. 11. 2011 (09:32)
    Trvalý odkaz

    Těm s iPhone4S, kteří ještě nepřešli na iOS 5.0.1, doporučuju asi ještě chvíli posečkat. Večer po updatu vše OK, ráno telefon ale psal „Invalid SIM“, po restartu naběhl normálně, ale asi za 15 minut se objevilo místo operátora „No Service“. Udělal jsem Reset Network Settings, restart a zase to chvíli jelo, ale pak se ztratilo datové připojení. No a od té doby to je na střídačku – chybějící data, nebo komplet signál. :((( pokaždé nutné restartovat. Pravda, bez signálu, nebo bez dat vydrží baterka určitě déle :(((((((

    • avatar
      11. 11. 2011 (10:41)
      Trvalý odkaz

      Ta chyba je predpokladam u Tmobile. Na jinem forku psali, ze to resili s operatorem Tmobile a ze to vypada na chybnou serii simek – vymeni simku za jinou.

      • avatar
        11. 11. 2011 (12:37)
        Trvalý odkaz

        Restarty nepomohly, už jsem hledat záručák a adresu servisu. Na konec jsem iP uplně smazal a obnovil se zálohy. Hovory fungují oběma směry.

        • avatar
          12. 11. 2011 (22:22)
          Trvalý odkaz

          Co microsim? jako že jde nebo nejede?

  • avatar
    14. 11. 2011 (09:19)
    Trvalý odkaz

    U me zase jako uz tradicne iPad stahoval ne zrovna kratky cas update aby se pak objevila hlaska ze uptade nemuze proveden a jakysi error, v detailech rovnou link na apple support kde jsou rady k nicemu..
    Resit ruzne restarty a nekolikrat stahovat pri kazde nove verzi cloveka zrovna nepotesi..

    • avatar
      14. 11. 2011 (11:32)
      Trvalý odkaz

      U mě na iPadu 1, naprosto bez problémů. staženo kolem 40MB a poté instalce a restart přístoje. Jen bych měl dotaz. Řeší se někde, že na iPadu nejdou zobrazovat texty písní? Na iPodu Touch i Nano se bezproblémově zobrazují, jen iPadu nic. :( :(

  • avatar
    16. 11. 2011 (10:33)
    Trvalý odkaz

    ip4, ios 5.0.1 (přes wifi) a gsm modem (vodafone) je K. O. 

    WTF???

  • avatar
    13. 12. 2011 (12:16)
    Trvalý odkaz

    Absolutně nedoporučuju stahovat 5.0.1 !!!!!!!! NESTAHOVAT !!! 

    Právě jsem obdržel nový iphone 4S po reklamaci u vodafone. Tento update mi způsobil (jak tu kolega píše) čím dál častější výpadky SIM a signálu, až to skončilo po pár dnech naprostým crashem čtečky SIM. Telefon přestal přijímat jakoukoliv SIM a nešlo s tím už nic dělat ani restarty, ani vyndáváním SIM, ani kompletní výměnou SIM u operátora, prostě kaput.. a jelikož mě z části telefon živí, nemohl jsem čekat na 5.0.2 (5.1?) … naštěstí je Vodafone natolik kvalitní, že nebyl telefon ani den u Britexu, a okamžitě posílali nazpět nový kus s varováním, abyste neinstalovali 5.0.1… Takže všem POZOR!

Komentáře nejsou povoleny.