Hráči pozor: Steam byl hacknut

Herní platforma Steam byla ohrožena útokem hackerů. Ti se vloupali v neděli 6. Listopadu do databáze Valve, která obsahovala citlivá data pro službu Steam a herní fóra.

Gabe Newell, zakladatel a CEO Valve, přiznal útok hackerů ve čtvrtek v poledních hodinách. Hackeři získali citlivá data pro přihlašování do diskusních fór a co hůř, i do služby Steam včetně údajů o kreditních kartách. Newell však podotýká, že přístupové údaje jsou šifrovány a dosud nebylo hlášeno zneužití kreditních karet. Každopádně Steam doporučuje změnu hesla a pozorování pohybu na účtu, ke kterému se váže kreditní karta, se kterou jste platili ve službě Steam.

Valve dále celou záležitost vyšetřuje a bude o pokroku průběžně informovat.

Jak podotýkají uživatelé služby, data v samotném Steamu jsou někdy cennější než samotný zůstatek na účtu. Služba totiž funguje na principu cloudu, kdy vaše jednotlivé nákupy zůstávají vázány na účet a hru si můžete kdykoli stáhnout znovu.

I přes neustálé zlepšování bezpečnosti služby v poslední době jsou tedy patrné mezery. Pro co nejlepší ochranu účtu za redakci doporučujeme okamžitou změnu hesla a aktivaci služby Steam Guard. Ta při každém požadavku na změnu v účtu generuje PIN a zasílá jej na vaši emailovou adresu. S tímto speciálním PINem potvrzujete veškeré požadavky při změně údajů na účtu. V neposlední řadě autorizuje váš počítač pro používání služby Steam, aby bylo ověřeno vlastnictví.

 

2 komentáře: „Hráči pozor: Steam byl hacknut

  • Pingback: Hráči pozor: Steam byl hacknut - 1. zprávy

  • avatar
    16. 11. 2011 (10:56)
    Trvalý odkaz

    Díky moc za zajímavý článek!

    OT: tady Paul z bývalého autorova blogu – ahoj Petře, škoda, že jsi svůj blog už zrušil, bylo to moc zajímavé čtení! Doufám, že až budeš mít více času, tak budeš opět někde publikovat střípky ze svého života!

Komentáře nejsou povoleny.