Herní tituly s měsíčním předplatným

Apple nabídl vývojářům možnost nabízet herní tituly na základě časového předplatného, podobně jako například u digitálních publikací nebo elektronických časopisů.

Prvním vývojářským studiem, které tuto možnost využilo, je studio Big Fish Games. To nabízí prostřednictvím speciální aplikace Game Finder k půjčení většinu svých herních titulů, díky předplatnému získáte jednu hru na měsíc za 4,99 USD. Tato cena však platí jen do konce roku, od začátku roku 2012 již bude předplatné hry na jeden měsíc zdraženo na 6,99 USD. Hry jsou k dispozici jednotlivě, v plánu je však i speciální balíček, po jehož zaplacení získáte měsíční přístup ke všem hrám společnosti. Do budoucna se také počítá s denním limitem 30 minut, po behěm něhož bude možné hrát hry zdarma. Podmínkou je však přítomnost reklamy.

Takto zakoupené hry budou koncovým uživatelům streamované z velkých datových center společnosti Big Fish Games a zpočátku budou od uživatele vyžadovat připojení k Wi-Fi. Apple si také bude i nadále nárokovat 30% z ceny každého nákupu. Otázkou je, jak bude model předplatného u herních titulů fungovat u koncových zákazníků. Model, ve kterém musíte platit každý měsíc poplatky za hru a ještě být připojeni k internetu není příliš výhodný, aplikace, přes kterou si hry předplácíte navíc v současné verzi nevyniká rychlostí ani stabilitou.

Studio Big Fish Games je první vlaštovou na poli herního předplatného v App Store. Pokud bude tento obchodní model úspěšný, jistě se postupně přidají i další velká vývojářská studia. Ale už jen fakt, že Apple tuto možnost povolil přes externí aplikaci dává naději na zavedení oficiálního předplatného přímo od Applu.

3 komentáře: „Herní tituly s měsíčním předplatným

  • avatar
    23. 11. 2011 (12:00)
    Trvalý odkaz

    „Model, ve kterém musíte platit každý měsíc poplatky za hru a ještě být připojeni k internetu není příliš výhodný, aplikace, přes kterou si hry předplácíte navíc v současné verzi nevyniká rychlostí ani stabilitou.“

    Ehm, a co tedy World of Warcraft a jiná MMORPG?

    • avatar
      24. 11. 2011 (13:16)
      Trvalý odkaz

      U klasickýcm MMORPG se s tím počítá, ale na mobilním zařízení? Stejně budeme hlavně hrát doma, protože to bude potřebovat rychlý net a hodně baterky :-)

  • avatar
    26. 11. 2011 (16:54)
    Trvalý odkaz

    Teda předplácet si za 4,99 na měsíc něco co si za 5 USD dneska koupim mi přijde úchylný a zlodějský. Teda z mýho pohledu, já dražší hry než 1,5-5 USD ani nekupuju. A abych byl připojenej trvale ? To už je extrém, žere to baterku a hrát chci třeba v místnostech, kde neni signál na telefon. Rozhodně nemam telefon abych ho vytlouk nesmyslama behem 3 dní provozu (pokud by to v§bec vydržel)

Komentáře nejsou povoleny.