Apple novinky: 47. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve čtyřicátém sedmém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Mac OS X již brzy bude hovořit slovensky

Jak informoval server MacBlog.sk, objevila se v připravované verzi systému Mac OS X 10.7.3 kompletní slovenská lokalizace operačního systému i základních dodávaných aplikací. Slovenština se objevila v betaverzi, která je již dostupná registrovaným vývojářům.

Není sice jisté, zda se lokalizace objeví také ve finálním vydání verze 10.7.3, je to však velmi pravděpodobné. Zařazení tohoto jazyka do systému ukazuje, že se pro Apple stává také Slovensko zajímavou zemí.

Větší displeje pro další iPhone?

Podle dostupných informací začaly společnosti Hitachi Displays a Sony Mobile Display Corporation s dodávkami displejů pro nové zařízení se systémem iOS. Má se jednat o displeje velikosti 4″, tedy o půl palce větší, než je displej současného modelu a například stejně velký, jaký nabízí například konkurenční smartphone Samsung Galaxy S. Nový iPhone s tímto displejem by měl být uveden v roce 2012.

 

Mimo téhle informace se také The Wall Street Journal zmínil, že dodavatelem displejů pro připravovaný iPad 3 bude společnost Sharp Corp. a jeho rozlišení bude 2 048 x 1 536 obrazových bodů. Pro současnou verzi iPadu 2 dodává displeje Samsung a LG.

První iPhony z Brazílie již míří na trhy

Nedávno otevřená továrna Apple v Brazílii již začala kompletovat první modely telefonů iPhone. Továrna podle dostupných informací kompletuje starší modely iPhone 4 a poznáte je snadno podle zmínky o zemi původů na zadní straně telefonu: namísto obligátní Číny je zde uvedena právě Brazílie.

Nová reklama na iPod touch

Před vánocemi se snaží Apple zpropagovat také multimediální iPod touch, který v nové televizní reklamě představuje jako skvělý doplněk pro mladou generaci, který umožní hrát hry, sdílet své zážitky, natáčet videa, tweetovat i videotelefonovat.

[HTML1]

Zaměstnanci vyrábějící Apple klávesnice stávkují

Zaměstnanci společnosti Jingmo Electronics Corporation, kterou vlastní jeden z největších světových výrobců OEM klávesnic (Jingyuan Computer Group) dodávající produkty pro společnosti LG, Apple a IBM, vstoupili minulý týden do stávky. Jak uvedla čínská odborová centrála, zůčastnilo se stávky více než tisíc zaměstnanců a důvodem pro vyhlášení stávky byly špatné pracovní podmínky.

Čínská odborová centrála vyzvala zmíněné společnosti, aby na zlepšení podmínek zapracovaly. Konkrétně Applu se týká asi 300 zaměstnanců pracujících na lince vyrábějící klávesnice pro Apple.

Nový videopodcast od Appliště.cz

Jeden z nejpovedenějších českých Apple podcastů vznikající pod taktovkou serveru Appliště.cz přišel s novým dílem, který by vám rozhodně neměl uniknout. Nově můžete jejich podcasty sledovat pravidelně také u nás: vždy aktuální podcast najdete hned na vrcholu pravého sloupce.

[HTML2]

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu