Apple novinky: 44. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve čtyřicátém šestém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Apple zrychluje vydání iOS 5.0.1, má již druhou betaverzi

Jak již můžete vědět z tohoto našeho článku, je pro Apple vydání iOS 5.01 velmi důležité: jde o verzi, která má opravit některé palčivé problémy v čele s chybou způsobující rychlejší vybití baterií, a to především na novém telefonu iPhone 4S. Druhá testovací betaverze je již k dispozici vývojářům k odladění a vychytání případných chyb, mimo toho opravuje také bezpečnostní chybu na iPadu objevující se při použití Smart Cover pouzdra (můžete ji vidět v praxi na následujícím videu) a několika dalších drobných oprav. Registrovaní vývojáři s předchozí betaverzí mohou aktualizaci stáhnout přímo z iOS zařízení prostřednictvím bezdrátové aktualizace. Datum uveřejnění této aktualizaci pro ostatní uživatele není prozatím znám.

[HTML2]

Apple připravuje opravy chyb v Safari

Vývojáři také dostali k dispozici připravované Safari 5.1.2, které se zaměřuje především na opravy známých bezpečnostních chyb, mezi kterými je nejvýraznější nedávno objevená chyba při zobrazování PDF souborů, které se při jejich vložení do rámu v rámci stránky vůbec nezobrazí. V popisu této verze Apple vývojáře žádá, aby tuto vlastnost vyzkoušeli například ve webovém rozhraní bankovních ústavů nebo v systémech zprávy dokumentů.

iPad 3 prý bude tenčí i lehčí

Opět se začínají objevovat nové spekulace o připravovaném iPadu 3. Podle informací Digitimes nepůjde o velký update – spíše bude prý tento tablet ještě tenčí a lehčí, avšak zachová si svou výdrž na baterie (která by podle jiných zdrojů mohl naopak i vzrůst). Velký update, který bychom všichni rádi viděli – tedy nasazení nového procesoru (pravděpodobně připravovaného Apple A6) a retina displeje s vysokým rozlišením – se prý dočkáme až v následující generaci někdy v později v příštím roce. Jsou to však jen spekulace.

Parallels Desktop 7 nejlepší virtualizací na Mac OS X

Podle testů serveru MacTech je v současnosti Parallels Deskto 7 nejvýkonnějším virtualizačním nástrojem na trhu. Ve srovnání se svými dvěma konkurenty, zdarma dostupný VirtualBoxem a komerčním VMware Fusion, zvítězil Parallels 7 celkem v 60 % testů o více než deset procent, a to především v oblasti grafického výkonu. To jej předurčuje do role vhodného nástroje především pro hráče moderních her či provozovatele náročnějších grafických programů.

iGenius: Jak Steve Jobs změnil svět

Již v minulém týdnu jste mohli na webu FanApple hostovaném v našem inkubátoru zajímavých jablečných produktů vidět záznam dokumentu iGenius z produkce Discovery Channel. Pokud jste je minuli, můžete si jej vychutnat i zde.

[HTML1]

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu

3 komentáře: „Apple novinky: 44. týden [2011]

Komentáře nejsou povoleny.