Apple novinky: 46. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve čtyřicátém šestém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

V iOS 5 byla nalezena zmínka o iPadu 3

Je zřejmé, že se příští verze tabletu iPad připravuje a s velkou pravděpodobností půjde o zařízení s označením iPad 3. Podle informací 9to5mac.com byla v současné verzi iOS objevena část kódu, která se zmiňuje právě o nové verzi iPadu s dlouho očekávaným Retina rozlišením displeje. Otázkou tak zůstává, kdy se nového iPadu dočkáme – v duchu všech tradic se však jeho představení dá očekávat v lednu příštího roku a zahájení prodeje na jaře.

Vrací se Apple k nVidii?

Podle posledních spekulací zvažuje Apple v nových generacích svých počítačů návrat zpět ke grafickým řešením od nVidie. Tu v aktuální generaci vlastně všude nahradilo AMD se svými grafikami Radeon, které najdete jak v Macích mini, tak i v MacBoocích Pro i stolních iMacích. V souvislosti s touto informací také Apple potvrdil, že pracuje na tenkém patnáctipalcovém počítači, který má být osazen právě nVidia grafikou. Blíže ale neupřesnil, zda nový model bude přepracovaným modelem MacBook Pro, nebo zda rozšíří stávající řadu MacBook Air.

Život Steva Jobse ve filmu

Společnost Sony Pictures se dohodla se scénáristou Aaronem Sorkinem (The Social Network,Charlie Wilson’s War, Moneyball) a pověřila jej adaptací knižního životopisu Steve Jobse od Waltera Isaacsona, který je k dostání také v češtině. A začíná se hovořit také o možném hereckém představiteli Steva Jobse, na jehož místě by fanoušci nejraději viděli Noaha Wyle, který Jobse hrál již ve známých Pirátech ze Silicon Valley a o je ho výkonu se pochvalně zmiňovat také přímo Jobs. Dokonce natolik, že jej nechal zahájit jeden ze svých Keynote.

[HTML1]

Ve hře jsou ale i další jména, o roli má dle zákulisních informací zájem také George Clooney. Natáčení má začít v příštím roce.

Vývojář dostal Mac OS X Lion na tablet od Samsungu

Hardwarové parametry tabletu Series 7 od Samsungu se v mnohém podobají současným přenosným počítačům MacBook Air, a tak není divu, že jednoho z vývojářů napadlo zkusit na tento hardware nainstalovat upravenou verzi operačního systému Mac OS X Lion. Systém je na tomto zařízení svižný a jeví se jako použitelný.

[HTML2]

Pro přípravu upravené instalace byly použity v poslední době velmi populární nástroje Unibeast a MultiBeast 4.0.1: Lion Edition.

Nová reklama na iPad 2

Apple v těchto dnech začal ve Spojených státech vysílat novou reklamu na iPad 2, ve které prezentuje tento tablet jako ideální pro použití v každodenním životě.

[HTML3]

Vývojáři krotí Siri

Vývojářům, nebo přesněji řečeno hackerům, se v posledních dnech podařilo nejen rozlousknout komunikační protokol Siri, ale také naprogramovat speciální proxyserver, jehož pomocí mohou řídit výsledky, které Siri na dotazy dává. Dokáží tak obejít „centrální inteligenci“ serverů Apple a podstrkovat tak Siri vlastní odpovědi.

Nejde však o jakoukoli snahu o podvodnou činnost, v následujícím videu vidíte například možnost použít tímto způsobem Siri pro ovládání domácích spotřebičů. Více technických podrobností najdete přímo na stránce projektu Siri Proxy.

[HTML4]

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu

3 komentáře: „Apple novinky: 46. týden [2011]

  • avatar
    22. 11. 2011 (15:49)
    Trvalý odkaz

    Já jsem jenom zvědavý jak dlouho bude Apple tyhle hrátky se Siri tolerovat :D

  • avatar
    06. 12. 2011 (17:36)
    Trvalý odkaz

    Apple nic nenadela kazde si doma se zarizenim mze delat co chce pokud to clovek nepropaguje nejak dal za ucelem vydelku

  • avatar
    06. 12. 2011 (17:36)
    Trvalý odkaz

    Apple nic nenadela kazde si doma se zarizenim mze delat co chce pokud to clovek nepropaguje nejak dal za ucelem vydelku

Komentáře nejsou povoleny.