Video z iPhonu 4S: ještě lepší, než jsme čekali

Již iPhone 4 jsme považovali za jednu z nejlepšícho mobilních videokamer, záznam z něj se bez problémů vyrovnal i levnějším kamerám jednoúčelovým. Záznam z nového iPhonu 4S je však úplně odjinud.

Informace o videomožnostech nového iPhonu 4S při jeho představování možná trochu zapadla ve srovnání s funkcemi, jako je Siri. Oficiálně Apple hovořil o podpoře zaznamenávání videa ve vysokém rozlišení (přesněji řečeno v plného HD rozlišení 1080p, zatímco současných iPhone 4 nahrává jen v 720p) a v přidané optické stabilizaci. A právě tato optická stabilizace obrazu je informace, kterou téměř nikdo nezaznamenal, ale která dnes působí překvapení každému, kdo záznam pořízený z nového iPhonu 4S shlédne.

[HTML1]

Jak jste mohli vidět, jde o rozdíl skutečně markantní. Ano, oba telefony natáčejí více než dobře (a co si budeme povídat, vzhledem k omezené velikosti vnitřní paměti je vlastně výhodnější natáčet v 720p než v plného HD), ale optická stabilizace je to, co dělá záznam bez problémů sledovatelný i na velké televizi bez jakýchkoli úprav. Zatímco nyní jste museli video nahrané iPhonem 4 nejdříve upravit v iMovie (odstranit třesení a borcení svislých hran) a nechat jej zdlouhavě přepočítat, z fotoaplikace iPhonu 4S naopak dostanete záznam, který je přirozený bez jakýchkoli dalších úprav.

[HTML2]

Zajímavé je také srovnání záznamu z iPhonu 4S a fotoaparátu Canon 500D/T1i. Dobrý výsledek na telefon, ne?

[HTML3]

4 komentáře: „Video z iPhonu 4S: ještě lepší, než jsme čekali

  • avatar
    17. 10. 2011 (11:51)
    Trvalý odkaz

    Kazdou chvilku by mel zazvonit kuryr s iPhonem 4S. Uz se nemuzu dockat.

  • avatar
    17. 10. 2011 (13:53)
    Trvalý odkaz

    Předpokládám že optická stabilizace je v 4S softwarová. Je tedy možnost, že by se po JB mohla dostat i do iP 4?

    • avatar
      17. 10. 2011 (15:29)
      Trvalý odkaz

      Nevěřím, že by to iP4 zvládl – hlavně ne v případě, pokud jde o softwarovou stabilizaci…

Komentáře nejsou povoleny.