Steve Jobs zemřel ve věku 56 let

Zakladatel společnosti Apple a její dlouholetý výkonný ředitel, Steve Jobs, zemřel ve středu pátého října 2011 ve věku 56 let.

Steve Jobs byl bezesporu největším vizionářem posledních několika dekád – již od doby představení prvního komerčního produktu Apple 1 v roce 1976 určoval směr a trendy, kterými se svět výpočetní techniky po následující roky řídil. Jako první pochopil komerční význam grafického uživatelského prostředí,jako první začal stavět jednoduché počítače pro lidi. Byl úspěšný také na poli animované počítačové grafiky po koupi filmového studia Pixar a svou nesmazatelnou stopu zanechal také v hudební branži, zcela redefinoval výraz smartphone a dokázal uvést na trh zcela novou kategori tabletů.

Steve Jobs, celým občanským jménem Steven Paul Jobs, se narodil 24. února 1955 v San Franciscu. Krátce po narození byl adoptován Paulem a Clarou Jobsovými z Mountain View, kteří jej pojmenovali právě Steven Paul. Clara s Paulem později adoptovali také dceru, kterou pojmenovali Patti. Biologickým otcem Steva Jobse byl čtyřiadvacetiletý syrský muslim Abdulfattah Jandali, který se později stal profesorem politologie. Matkou tak byla Joanne Carole Schieble, stejně stará studentka. Joanne a Abdulfattah jsou také rodiči spisovatelky Mony Simpson (rodným jménem Mona Jandali), která je tak biologickou sestrou Jobse. Jméno Simpson přejímá až později podle svého nevlastního otce a pozdějšího manžela Joanne. Více o dětství a mládí Steva Jobse najdete v tomto článku.

Pátý říjen bude již navždy dnem, kdy si budeme připomínat jeho odchod. Jeho odkaz však bude žít ve všech produktech s logem nakousnutého jablka dál…

9 komentářů: „Steve Jobs zemřel ve věku 56 let

  • avatar
    06. 10. 2011 (05:09)
    Trvalý odkaz

    nezomrel piateho? lebo siesteho je dnes a dnes je stvrtok

    • avatar
      06. 10. 2011 (05:25)
      Trvalý odkaz

      Zemřel v Americe. Jiný čas, tudíž ještě včerejšek a navíc nevíme kdy přesně.

  • avatar
    06. 10. 2011 (05:19)
    Trvalý odkaz

    Rest in peace Steve :( I will miss you so much :( you were ma idol and you always will be :( Why you couldn’t be here forever ? :(

  • avatar
    06. 10. 2011 (05:35)
    Trvalý odkaz

    Každý si pamatuje, co dělal 11.9.2001

    Já si od teď pamatuji, co sem dělal 6.10.2011 ….

  • avatar
    06. 10. 2011 (10:59)
    Trvalý odkaz

    Pan Steve Jobs zemřel ve věku podstatně nižším , než já zavrhl windows a dal se na víru jablečnou . Je mi to opravdu líto , ale jen všemohoucí ví proč povolává geniální lidi , aniž projevili všechny své přednosti , kterými je vybavil . Tohle jako lidi nevyřešíme . Jenom doufám ( i když já za několik let už to neovlivním ) ať vize Jobse zůstane živá . Apple je neuvěřitelně geniální nápad , podobný názorům Einsteina i když v poslední době někteří fyzikové bourají tradice . Nicméně zásluha Jobse za geniální převrat na poli počítačů nebude nikdy zapomenutá . Věřím a doufám .

    • avatar
      06. 10. 2011 (13:36)
      Trvalý odkaz

      Souhlasím s Vámi, ale Vaše interpunkce je šílená.

      • avatar
        06. 10. 2011 (14:23)
        Trvalý odkaz

        Idiote! Kdo ted kouka na interpunkci ?

        • avatar
          06. 10. 2011 (18:41)
          Trvalý odkaz

          Interpunkce je jako chování u stolu. Víte kolik dospělých lidí neumí držet příbor?

Komentáře nejsou povoleny.