iPhone 4S má vylepšenou anténu, signál neztrácí

Na zajímavou vlastnost nového iPhonu 4S upozornil server Mac  Rumors. Podle jeho informací již nový telefon neztrácí při pevném úchopu signál, jako jeho předchůdce.

Jen máloco způsobilo ve světě Apple produktů větší pozdvižení, než kauza se ztrácejícím se signálem mobilní sítě při běžném úchopu mobilního telefonu iPhone 4. Kvůli žádné jiné technické „vlastnosti“ v minulosti nesvolával Apple speciální tiskovou konferenci, na které se snažil tato tvrzení vyvrátit. iPhone 4 skutečně, především v první sérii, výrazně ztrácel signál při neopatrném úchopu v jeho spodní části, později se již tento problém vyskytoval řidčeji (Apple zareagoval změnou povrchové úpravy rámu telefonu, který funguje také jako anténa).

Nový iPhone 4S sice na první pohled vypadá hodně podobně, jako jeho předchůdce, jeho bezdrátová část je však zcela odlišná. I proto, že jde nově o duální telefon schopný komunikace jak v GSM, tak i CDMA mobilních sítích, byl Apple nucen zcela redesignovat také provedení jednotlivých antén. Výsledkem je fakt, že je nový iPhone 4S na ztrátu singálu vinou přirozeného úchopu v podstatě imuní a tento problém u něj nenastává.

Stejné chování, tedy vyřešení problému s mizejícím signálem, hlásí také ostatní magazíny i první uživatelé, kteří tento telefon používají. Zdá se, že se Apple u nových generací svých produktů skutečně učí s dříve provedených chyb.

[HTML2]

4 komentáře: „iPhone 4S má vylepšenou anténu, signál neztrácí

  • avatar
    17. 10. 2011 (20:45)
    Trvalý odkaz

    ja se spis tesil, ze otestujete kvalitu anteny u stareho a noveho telefonu, tj porovnate za stejnych podminek

  • avatar
    18. 10. 2011 (16:13)
    Trvalý odkaz

    Zdravím a jen taková poznámka. Starej Iphone 4 mám zhruba třičtvrtě roku a za celou tu dobu jsem nezaregistroval, že by se mi signál ztrácel.

    • avatar
      21. 10. 2011 (14:34)
      Trvalý odkaz

      To buď rád. Jsem v místě s horším signálem (Brno) a chybný úchop či jen brouzdání s telefonem naležato způsobí úbytek signálu. Za rok co jej mám mi ale hovor spadl jen jednou – musel jsem chvilku počkat než signál opět naskočí a zavolat znovu.

  • avatar
    07. 01. 2012 (10:11)
    Trvalý odkaz

    Bohužel mě na iPhone 4S padají hovory docela často:-( S žádným jiným telefonem se mi to nikdy nestalo.

Komentáře nejsou povoleny.