Logitech Wireless Solar: solární bezdrátová klávesnice ve verzi pro Mac

Již nějaký čas má Logitech v nabídce solární bezdrátovou klávesnici, kterou nyní představil ve verzi určené také pro jablečné počítače.

Produkt s dlouhým označením Logitech Wireless Solar Keyboard K750 for Mac je bezdrátová klávesnice, která je napájena prostřednictvím solárních článků vestavěných v části nad klávesami. Klávesnice je k dispozici v pěti barvách, z toho čtyři výhradně pro uživatele počítačů Mac, a je napájena světlem, dokonce i pokojovým. Pro napájení není potřeba přímé sluneční záření, stačí okolní světlo v místnosti, takže se už nikdy nebudete muset obtěžovat s výměnou baterií. A po plném nabití může klávesnice pracovat až tři měsíce v naprosté tmě. Navíc si můžete stáhnout aplikaci pro solární napájení, která vám na první pohled dodá informace o úrovni nabití baterie, a dokonce vás upozorní, když budete potřebovat více světla.

Vzhled byl přizpůsoben přímo pro uživatele počítačů Mac, takže jsou všechny klávesy tam, kde jste na ně zvyklí. Design klávesnice spojuje to nejlepší z tradičních klávesnic a notebooků spolu s řešením prohloubených kláves od společnosti Logitech, a tak vám na dlouhé hodiny umožní rychlejší, tišší a příjemnější psaní.

Klávesnice Logitech Solar Keyboard K750 for Mac se dodává s 2,4 GHz bezdrátovým připojením a s malinkým přijímačem Unifying, na který po zapojení můžete zapomenout, protože může zůstat trvale v notebooku a klávesnice tak bude vždy připravena k použití. Výhodou tohoto přijímače je, že k jedinému takovému USB přijímači můžete připojit také další periferie Logitech.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 for Mac je v USA a v Evropě k dispozici od konce srpna 2011 za prodejní cenu €79.99 (1 999 Kč), a to na oficiálním e-shopu na stránkách www.logitech.com.

 

18 komentářů: „Logitech Wireless Solar: solární bezdrátová klávesnice ve verzi pro Mac

  • avatar
    08. 09. 2011 (06:48)
    Trvalý odkaz

    Teraz tie horsie spravy :-)

    Mam za sebou patranie po Unifying receiveroch – kolegovi sa ten jeho k myske rozpadol a chceli sme kupit novy. V EU absolutne nemozne, pricom cena 10 eur. Tak sme sa rozhodli, reku kupime radsej dalsiu mysku s Unifying receiverom. Az vtedy sme zistili ako prefikane je to oznacovane. Taka lacnejsia myska totiz ma akusi „skratenu verziu“ toho receiveru a jednoducho nefungoval s nicim inym ako myskou, ktora bola k nemu pribalena. 

    V skutocnosti ma Logitech este desiatky periferii, ktore ani s plnou verziou Unifying receiveru nevedia pracovat, takze ak nejake mate, nevyhnete sa dvom receiverom, castokrat aj dvom verziam ovladacieho softwaru.

    Na druhu stranu chvalim konecne Logitech, ze sa pokusil vytvorit klavesnicu pre ludi, co si uz zvykli na dizajn Apple klavesnic a pokryl to, co neexistuje – plna klavesnica s klasickym rozlozenim sipiek a numerickym blokom. Dokonca sa mi zda system napajania celkom slubny aj ked spotreba bateriek takychto klavesnic nepatri medzi najotravnejsie zalezitosti.

    Co mi vsak vadi na bezdrotovkach je absencia podsvietenia klaves, akoby v zaujme setrenia energiou toto zamerne vynechavali. Pritom je tam indikacna dioda :) Prave u tejto klavesnice mi pride zbytocne vyuzivat receiver, ked klasikou pre Mac je bluetooth pripojenie, tu je vsak trochu problem, aspon u Apple klavesnice a MagicMouse, ked som do nich dal nabijatelne baterie, tak mi zahadne vypadavalo spojenie, vratil som tam alkalicke baterie a hned bolo vsetko v poriadku.

    • avatar
      08. 09. 2011 (06:56)
      Trvalý odkaz

      Ano, dostupnost samostatného receiveru je mizerná, to je pravda…

      Ohledem Bluetooth připojení je to takové všelijaké: líbí se mi, že neobsazuje žádné porty. Jenže je ve srovnání s vlastní 2,4 technologií nesrovantelně náročnější na energii (takže bych si tipnul, že by ji ty solární články dlouhodobě neutáhly). a navíc u myší je příliš pomalé na to, aby přenesl veškeré informace o moderní laserové myši. Proto všechny top myši používají drát nebo vlastní technologii…

      • avatar
        08. 09. 2011 (08:25)
        Trvalý odkaz

        Podsvícení klávesnice je energeticky náročné, proto nebývá u bezdrátových zvykem. Ale také by se mi líbilo. I když je k zamyšlení, zda je u stolního pc potřeba, pokud si nechci ničit zrak, je dobré osvětlení pracovního místa na místě. Při občasném použití Macbooku na cestách je však podsvícení prima.
        Logitech si jde vlastní cestou, bluetooth periferie má v nabídce zastoupené velmi málo. Vlastní bezdrátovou technologii používá možná kvůli úspoře energie, ale nejsem si jist. Originál Apple klávesnice i myš využívá standardní Bluetooth a baterie vydrží velmi dlouho. Vzhledem k faktu, že Apple notebooky jsou usb porty vybaveny velmi spartánsky, je jakékoli další, trvale připojené, usb zařízení nesmysl. Už tak zuřím, když můj přerostlý usb disk musím odpojit, protože potřebuji připojit usb kabel a stáhnout fotky z aparátu nebo nabít iPad. Se slzou v oku vzpomínám na bývalé MacBook Pro, usb na každé straně, standardní DVI, slot na Express karty…

        • avatar
          08. 09. 2011 (08:29)
          Trvalý odkaz

          S tou výdrží „velmi dlouho“ nelze moc souhlasit: zatímco s Magic Mouse velmi těžko přesáhnu tři měsíce použití, v Logitech myši jsem baterie měnil po 15 měsících. A to Magic Mouse má v sobě baterie dvě, zatímco Logitech pouze jednu…

          • avatar
            08. 09. 2011 (08:45)
            Trvalý odkaz

            Použil jsem obecné „velmi dlouho“ protože zatím nemám tu zkušenost. Magic Mouse používám od ledna a zatím jsem baterie neměnil. Klávesnici mám asi dva nebo tři měsíce a též ne. Můj dojem je tedy spokojenost. Ale je fajn, že se objevují k Apple doplňkům zajímavé alternativy!

          • avatar
            08. 09. 2011 (12:51)
            Trvalý odkaz

            Na alkalické baterie vydrží MM celkem dlouho, ale na dobíjecí akumulátory (Sanyo Eneloop 2000mAh) mi vydrží jen cca měsíc (4-5 týdnů). A to používám jen pár hodin denně.

            Osobně mě moc mrzí, že klasická Apple drátová klávesnice podsvícení nemá (a druhá věc, že se neskutečně snadno a rychlo špiní).

    • avatar
      08. 09. 2011 (12:49)
      Trvalý odkaz

      Já jsem Unifying receiver ztratil a vyřešil jsem to tak, že jsem zavolal na Logitech a oni mi poslali poštou zadarmo nový. Zkuste to. Poté jsem ho ale našel, takže mám jeden navíc. Klidně Vám ho pošlu, jestli ho budete chtít

      • avatar
        14. 12. 2011 (22:55)
        Trvalý odkaz

        Ja bych mel o plonkovni receiver zajem, jestli uz neni pozde.

  • avatar
    08. 09. 2011 (15:50)
    Trvalý odkaz

    divil bych se kdyby to Apple nezatrhl jako plagiát designu…

  • avatar
    08. 09. 2011 (17:52)
    Trvalý odkaz

    Mám tomu rozumět tak, že musím obsadit jeden USB port přijímačem pro tu klávesnici? Proč to nekonektí jako MAC klávesnice?

  • avatar
    12. 09. 2011 (23:25)
    Trvalý odkaz

    Zda se mi to, nebo jsou ty klavesnice na tech obrazcich odlisne.

      • avatar
        13. 09. 2011 (10:28)
        Trvalý odkaz

        Liší se tím, že první obrázek má evropské rozložení kláves a druhý US.

        • avatar
          13. 09. 2011 (10:31)
          Trvalý odkaz

          … a ještě dodám, že je docela komické (v kontextu se zdejší diskusí nad nad obhajobou alternativ pro BT), že na prvním obrázku je u klávesnice jejich BT myš :-D

        • avatar
          13. 09. 2011 (10:37)
          Trvalý odkaz

          Aha, to mě nanepadlo nad tímto se pozastavovat, zkrátka má Logitech ve fotobance oba layouty…

Komentáře nejsou povoleny.