Instagram přichází s novou verzí svého "fotoprzniče"

Aplikace Instagram je velmi populární službou pro sdílení upravených fotografií a ve své podstatě je již regulerní sociální sítí.

Vy aplikaci Instagram ještě neznáte? Jde o fotoaplikaci s vlastním webovým úložištěm, který nám uživatelé ostatních mobilních platforem závidí, protože pro jiný systém než iOS neexistuje. Samotná aplikaci slouží především k pořizování fotografií, které před uložením na webové stránky projektu můžete upravit některým z několika desítek nejrůznějších obrazových filtrů. Pokud máte správně vyvinuté grafické cítění, vytvoříte skutečně zajímavé snímky. Pokud ne, získáte skvělý nástroj k vytváření kýčovitých pohledů na okolní svět.

Webová služba Instagram však není jen tupé statické úložiště dat, ale regulerní sociální sítí. Můžete zde totiž sledovat snímky těch uživatelů, které znáte nebo jejichž snímky se vám líbí. Snímky můžete označovat, když se vám líbí a současně je můžete také komentovat – a totéž mohou ostatní uživatelé této služby provádět s fotografiemi vašimi.

Nová verze iOS aplikace dostala číselné označení 2.0 a mimo změny uživatelského rozhraní dostala několik dalších obrazových filtrů s pokročilejšími možnostmi nastavení a podporu pro fotografie s vyšším rozlišením. Až doposud totiž Instagram pořizoval fotografie pouze v rozlišení 612 x 612 obrazových bodů, zatímco nyní snímá v rozlišení 1 936 x 1 936 bodů v případě, že používáte nejmladší jablečný mobil iPhone 4.

Protože byla aplikace zcela přepsána, jsou nyní všechny filtry více než 200krát rychlejší (dle informací tvůrců), což umožňuje jejich aplikaci na fotografii přímo při pořizování snímku.

Aplikace: Instagram

Cena: zdarma
Autor: Burbn, inc.
Verze iOS: 3.1.2 a vyšší