Apple zatrhnul prodeje Galaxy Tab v Německu na stálo

Apple dnes dosáhl vyrazného úspěchu ve svém patentovém boji proti společnosti Samsung.

Dočasný zákaz prodejů tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 dnes soud v Dusseldortu rozšířil na trvalý pro celé Německo. Stejný soud současně zakázal společnosti Samsung Germany prodej tohoto tabletu v kterékoli další zemi Evropské unie. To vzhledem k tomu, že v jiných zemích tablety prodávají jiné divize společnosti Samsung nijak prodeje mimo německo neovlivní, a to včetně prodejů v naší republice.

Celý spor se vede nejen nad designem tabletu Galaxy Tab 10.1, který ve všech prvcích porušuje duševní vlastnictví společnosti Apple, ale také nad zneužitím interních informací. Apple totiž tvrdí, že měl Samsung doby hlavní dodavatel hardwarových komponent pro telefony iPhone a tablety iPad přístup k technologii Apple a neoprávněně ji použil při vývoji vlastních přístrojů.

Tiskový mluvčí společnosti Samsung vyjádřil rozčarování nad tímto rozsudkem a naznačil, že pouze německým zákazníkům ztíží získání tohoto tabletu.

Samsung v současnosti čelí velmi podobné žalobě také v Japonsku a ve Spojených státech. I přesto však podle informací serveru TUAW.com plánují společně Samsung a japonský mobilní operátor NTT DoCoMo uvedení tohoto tabletu na trh již příští měsíc.

3 komentáře: „Apple zatrhnul prodeje Galaxy Tab v Německu na stálo

  • avatar
    11. 09. 2011 (10:10)
    Trvalý odkaz

    Osobne považujem tieto žaloby za nesmierne dôležité. Aj keď veľa ľudí pindá že si Apple nechal patentovať obdĺžnik. Podľa môjho názoru si do budúcna bude konkurencia dávať väčší pozor a nebude tak priehľadne napodobňovať a priživovať sa tak na úspechu Apple.  

  • avatar
    12. 09. 2011 (18:07)
    Trvalý odkaz

    Tak nakonec to neni tak horky. Nesmi ho prodavat pouze Samsung, jini prodejci ho klidne mohou a taky prodavaji. V podstate to zatrhne tipec pouze mobilnim operatorum, kteri to nakupovali ve velkem primo od samsungu.

  • avatar
    23. 09. 2011 (08:17)
    Trvalý odkaz

    Co to je za bulvární titulek? Snad „Soud zakázal“…

Komentáře nejsou povoleny.