Apple novinky: 35. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se událo v Apple světě ve třicátém pátem týdnu letošního roku? Pojďme se společně podívat, které události stály za zmínku.

 Apple úspěšně zablokoval představení nového Galaxy Tabu

Na veletrhu IFA v Berlíně nevystavoval Samsung svůj nejnovější tablet, model Galaxy Tab 7.7 i přesto, že jej den před zahájením oficiálně v Berlíně představil světu. Na zákaz prezentace se totiž váže předběžné opatření německého soudu, který nejen zakazuje prodej tohoto počítače v této zemi, ale také veškeré marketingové aktivity s ním spojené.

Nový Galaxy Tab je menší než konkurenční iPad, jeho úhlopříčka je pouze 7,7 palce. Jeho rozlišení je 1 280 x 800 bodů, displej je vyroben technologií SuperAMOLED a pohání jej operační systém Android verze 3.2. Dvoujádrový procesor je taktován na frekvenci 1,4 Ghz, výdrž na baterie dosahuje hodnoty deseti hodin. Zajímavá je jeho hmotnost: celý tablet váží pouze 335 gramů, což je o hodně méně ve srovnání s větším iPadem. Tablet je široký pouze 7,89 milimetrů.

Přijde nový iPhone s větším displejem?

Nový iPhone je ještě stále tajným zařízením, ale výrobci obalů již mohutně vyrábějí kryty právě pro něj. Podle jejich informací bude novinka svým tvarem připomínat nejvíce vzhled současného iPodu touch, největších změn se dočká hlavní tlačítko na přední stěně (nebude již kulaté ale bude mít tvar obdélníku se zaoblenými rohy) a displej, jehož velikost by měla být rovné čtyři palce.

Jiné zdroje však hovoří o displeji o velikosti 3,5″, což ale není ve vzájemném rozporu. Očekává se totiž, že by Apple mohl představit hned dva nového iPhony: levný iPhone 4s s horší výbavou a menším displejem (zaměřený jako konkurent pro levné telefony s Androidem), a našlapaný iPhone 5 pro ty, kterým nevadí připlatit si.

 

Apple prý ztratil v baru prototyp iPhonu 5

Vzpomínáte si na aféru s prototypem iPhonu 4, který tehdy ukradli v baru jednomu z Apple zaměstnanců a telefon se poté dostal až na stůl redaktorů serveru Gizmodo a jaké s tím potom byly tahanice? Tak věřte nevěřte, jeden z Apple zaměstnanců prý opět v baru ztratil prototyp telefonu, tentokrát připravovaného iPhonu 5. Podle všeho Apple na ztrátu upozornil policii v San Franciscu s upozorněním, že jde o zařízení nevyčíslitelné hodnoty. Podle všech informací se prototyp prozatím nikde neobjevil a je otázkou, zda jej případný nálezce (nebo zloděj?) vůbec někde na veřejnosti ukáže.

Eddy Cue povede divizi Internetového softwaru a služeb

Tim Cook, současný generální ředitel společnosti Apple, jmenoval Eddy Cue senior viceprezidentem pro Internetového softwaru a služeb. Eddy byl doposud odpovědný za vývoj iTunes a iCloud. Cue pracuje v Apple již 22 let, byl významným mužem při zavádění on-line Apple Store obchodu v roce 1998, stál také za spuštěním iTunes Music Store obchodu v roce 2003 i aplikačního obchodu App Store v roce 2008.

Podle Fast Company byl Cue druhým nejvíce kreativním člověkem na jejich seznamu nejinspirativnějších lidí.

Foxconn počítá s výrobou 20 000 000 iPadů 2 v tomto čtvrtletí

Společnost Foxconn, která je finálním výrobním závodem Apple zařízení, očekává výrobu dvaceti milionů kusů tabletu iPadu 2 ve třetím čtvrtletí letošního roku. Tento nárůst očekává dle informací DigiTimes i přesto, že za předchozí čtvrtletí Apple prodal 9,25 milionů kusů tohoto přenosného počítače. Nárůst zájmu je očekáván především v souvislosti s předvánoční sezónou.

Nová reklama na iPad

S návratem dětí do škol přichází Apple s novou televizní reklamou pro iPad, tentokrát s tématem učení (Learn).

[HTML1]

 

 

 

 

3 komentáře: „Apple novinky: 35. týden [2011]

  • avatar
    05. 09. 2011 (09:33)
    Trvalý odkaz

    Pro ty, které zaujala nějaká aplikace v této nové reklamě na iPad, tak se jedná o TED, Chinagram, iBooks, Skeleton Systems Pro II, Star Walk, GarageBand a Math Board.

    • avatar
      05. 09. 2011 (18:48)
      Trvalý odkaz

      Děkuji, skeleton je vážně moc hezká aplikace.

  • avatar
    05. 09. 2011 (09:44)
    Trvalý odkaz

    No a nevíte náhodou někdo, kdy má být ta slavná konference na které bude iphone5 představen. Všude se píše o září, ale nikde o tom kterého, jestli vůbec v záři :o)

Komentáře nejsou povoleny.