Skype přichází s nativní verzí pro iPad. Konečně!

Známý komunikátor Skype nebyl až doposud k dispozici ve verzi určené přímo pro tablety iPad. Nová verze tento problém odstraňuje.

Včera se v App Store objevila samostatná aplikace Skype for iPad, která přináší tento známý a rozšířený komunikátor také na velké displeje jablečných tabletů. Až doposud se museli uživatelé iPadu „trápit“ s iPhone verzí běžící v malém okně vestavěné emulace, což nebylo ani zdaleka pohodlné.

Nová verze již plně využívá celé plochy displeje, i když je na ní vidět určitá sytovost reprezentovaná především pomalými odezvami na iPadu první generace.

Základní zobrazení přestavuje seznam kontaktů, které můžete filtrovat podle základních kritérií stejně, jako jste na to zvyklí ve stolní verzi. Kontakty můžete přidávat, můžete s nimi vést textový chat, hlasový hovor i videohovor (ten však bude funkční pouze v případě, že používáte iPad 2, na prvním iPadu jsme nebyli při jeho navazování úspěšní).

Zachovány zůstavají také ostatní benefity, jako je například odesílání SMS zpráv na mobilní telefony i možnost volat ze Skypu přímo na pevné telefonní linky i mobilní telefony.

Je skvělé, že jsme se nativní aplikace Skype pro iPady konečně dočkali a doufám, že autoři přistoupí ještě k její optimalizaci, aby její použití bylo pohodlnější také na iPadu první generace.

Aplikace: Skype pro iPad

Autor: Skype Software S.a.r.l.
Minimální verze iOS: 4.0
Cena: zdarma

Jeden myslel na “Skype přichází s nativní verzí pro iPad. Konečně!

Komentáře nejsou povoleny.