Displeje pro iPad 2 již nedodává LG, ale převážně Samsung

U mnoha kusů iPadu 2 není problémem poznat, že má horší displej, než původní iPad. Applu již s dodavatelem došla trpělivost.

Často není problém poznat displeje obou iPadů od sebe, a to především na kvalitě podsvícení. Zatímco na první generaci je krásně rovnoměrné, dvojka nezřídka překvapí podsvícením velmi nekonzistentním. Především při zobrazení bílého nebo světlého pozadí je výrazně patrné umístění podsvětlovacích LED diod.

Jde o displeje, jejichž výrobcem je společnost LG. Ta dodává displej pro druhý iPad společně se společnostmi Samsung a Chimei Innolux. Proto také tímto problémem trpí pouze některé modely – ty, které mají osazen displej od LG.

Při testování další dodávky displejů pak Apple zaznamenal další zhoršení jejich parametrů a proto se rozhodl přerušit dodávky displejů od LG. Výpadek této výrobní kapacity pokryje podle magazínu DigiTimes korejský Samsung. Podle těchto informací jde o čtyři miliony panelů měsíčně.

LG prý pracuje na nápravě a proslýchá se, že Foxconn (společnost, která pro Apple iPad kompletuje) dostal zaúkol přenést co největší produkci LCD panelů na čínskou společnost Chimei Innolux, aby Apple nebyl tolik závislý právě na Samsungu, se kterým právě vede právní spory o podobě jejích tabletů (informovali jsme zde). Kdyby se totiž Samsung rozhodl odplatit zastavením dodávek komponent, mělo by to pro Apple katastrofální důsledky především v oblasti produkce iOS zařízení. Do nich totiž Samsung mimo displejů dodává také další komponenty a pro Apple vyrábí také procesory.

Jen za minulé čtvrtletí prodal Apple 9 milionů tabletů iPad 2.

12 komentářů: „Displeje pro iPad 2 již nedodává LG, ale převážně Samsung

  • avatar
    11. 08. 2011 (11:01)
    Trvalý odkaz

    Mám iPad 2 s vadou jako na výše uvedeném obrázku v článku. Nevíte někdo, jestli se to dá reklamovat a požadovat nový? Díky :)

  • avatar
    11. 08. 2011 (11:01)
    Trvalý odkaz

    Mám iPad 2 s vadou jako na výše uvedeném obrázku v článku. Nevíte někdo, jestli se to dá reklamovat a požadovat nový? Díky :)

      • avatar
        11. 08. 2011 (12:46)
        Trvalý odkaz

        Díky za názor … nicméně jsem touto „vlastností“ dost zklamán, můj iPad1 tuhle „vlastnost“ rozhodně neměl a nerad bych dával iPada2 do servisu, čekal měsíc a pak mi řekli, že je to „a feature, not a bug“ :(
        Proto mě zajímalo, jestli to už taky někdo nezkoušel reklamovat a jestli pochodil … Díky :)

      • avatar
        11. 08. 2011 (16:50)
        Trvalý odkaz

        „Formalne jde o vlastnost vice nez o vadu“ To si nemyslím. Představuji si situaci, že si pořídím  domů dva iPady 2. jeden bude mít dsplej v pořádku a druhej s touhle „vlastností“. Mě jako zákazníka nezajímá co tam Apple montuje. já chci jen kvalitní výsledek a když u jednoho vidím že to může být lepší tak z pohledu uživatele je to vada. Nebo ne?

        • avatar
          11. 08. 2011 (17:07)
          Trvalý odkaz

          Mě to vysvětlovat nemusíte – běžte do servisu a zkuste to tam. My nejsme PR ani advokáti Apple :)

    • avatar
      12. 08. 2011 (09:52)
      Trvalý odkaz

      Ja jsem kvuli tomuto reklamoval led televizi a bolo to kupodivu od samsungu uznano, ktery normalne nic neuzna Jakob reklamaci a navic v internetovem obchode gsmtelefony takze ja to tam mit tak to jdu Okamzite vratit.

  • avatar
    11. 08. 2011 (12:51)
    Trvalý odkaz

    samsung podle mě nepozastaví výrobu pro apple, přišel by o další významné zisky, a to se teď moc nehodí když asi nebude moct prodávat tablety..

  • avatar
    11. 08. 2011 (13:27)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den,
    chtěl jsem se zeptat jestli někde v ipadu můžu zjistit,jestli v něm mám displej od lg nebo samsungu? děkuji :-)

  • avatar
    12. 08. 2011 (21:56)
    Trvalý odkaz

    Jen taková poznámka. Z jedný strany applu vaděj samsungovy tablety a soudí se s nima a z druhý strany s nima podepíšou kontrakt na dodávky displejů? Trochu mi to už připomíná pomalu parla-
    ment. Před kamerou si pánové vjížděj do vlasů ale jen co zapadnou do hospůdky, tak se plácaj po ramenou. Mě osobně to může bejt jedno ale obávám se,že podobnými věcmi si apple akorát škodí sám sobě.

    • avatar
      13. 08. 2011 (05:27)
      Trvalý odkaz

      Ono je to třeba chápat trochu v korporátním stylu: Apple má problém s divizí CE, zatímco divize Displays je samostatná jednotka. To, že Apple žaluje Samsung je vlastně jen jakési zjednodušení, rozhodně není ve při s celou společností – například divize vyrábějící pračky žalovány nejsou :)

  • avatar
    13. 08. 2011 (10:23)
    Trvalý odkaz

    Za ty prachy by si měl Apple vyrábět displeje sám a né tam rvát ty sr–ky od ELDŽÍ nebo Sám a Sungu

Komentáře nejsou povoleny.