Bingo WP07: natáčejte iPhonem nebo iPodem pod vodou

Máte rádi vodu a bojíte se k ní brát svůj iPhone nebo iPod touch? Otestovali jsme podvodní pouzdro, se kterým již nemusíte.

Vodotěsné pouzdro Bingo WP07 je určeno jak pro iPhone, tak i pro iPod touch, avšak svými rozměry bez problémů pojme většinu současných dotykových mobilních telefonů. Výrobce při jeho vývoji myslel také na možnost natáčení pod vodou, protože nechat průhledné obě strany: přední je čirá celá a umožňuje bezproblémové ovládání telefonu, na zadní je poté ponecháno okénko v místě snímací čočky.

[HTML1]

Díky tomu můžete své záběry v domácí videotéce rozšířit nejen o podmořské šnorchlování při pobřeží Chorvatska, ale i po podmořské potápění na Galapágách nebo jen z návštěvy oblíbeného koupaliště nebo aquaparku. Nechtěli byste mít také podobné záběry?

[HTML2]

iPhone, a koneckonců i iPod touch, natáčí velmi slušné video i pod vodou, umístění přístroje v pouzdře si nejak významně neprojevuje na kvalitě záznamu. Záleží ovšem na vodě, ve které chcete natáčet: zatímco v bazénech nebo průzračném moři nebudete mít žádné problémy, v přehradě či rybníce toho mnoho nenatočíte.

Za více než měsíční testování se do pouzdra nedostala ani kapka vody, sám výrobce udává vodotěsnost až do hloubky dvaceti metrů. Zkoušeli jsme hloubku pěti metrů po dobu jedné hodiny, kterou přežilo bez úhony jak pouzdro, tak vložený iPod touch.

Zajímavá je prodejní cena tohoto pouzdra, která je na českém trhu 249 korun – je to výrazně méně, než dříve testované pouzdro společnosti Dicapac, ve kterém navíc při natáčení pod vodou šlo iPhone špatně ovládat.

7 komentářů: „Bingo WP07: natáčejte iPhonem nebo iPodem pod vodou

  • avatar
    10. 08. 2011 (08:06)
    Trvalý odkaz

    Ta cena je až podezřele nízká:-) Jak je to se zárukou na přístroj, když by se nějaká voda dovnitř přece jenom dostala? Asi žádná není vzhledem k té ceně že?

    • avatar
      10. 08. 2011 (08:14)
      Trvalý odkaz

      Stejné, jako u kteréhokoli jiného pouzdra tohoto typu. V návodu se píše, že si po zakoupení máte pouzdro vyzkoušet „na nečisto“ bez telefonu. Pokud do něj teče, tak jej můžete vyreklamovat. Pokud do něj neteče, tak do něj nepoteče. To byste musel buďto pouzdro roztrhnout, nebo špatně zavřít, což nelze přikládat za vinu pouzdru samotnému :)
      A zase tak nízká ta cena není, nemějte iluze: srovnatelný Dicapac stojí jen o stovku víc, hůře se však s ním natáčí…

      • avatar
        10. 08. 2011 (08:28)
        Trvalý odkaz

        Díky za odpověď! Cenu jsem hodnotil jako nízkou oproti pouzdrům na kompaktní fotoaparát, které jsem hledal na začátku „léta“:-) Tam se cena pohybovala okolo dvou tisíc i se zárukou na přístroj. Tohle je výrazně levnější varianta s přibližně stejnou kvalitou snímků, protože co si budeme namlouvat, iPhone 4 fotí srovnatelně jako mírně podprůměrný kompakt.

        • avatar
          10. 08. 2011 (08:42)
          Trvalý odkaz

          Aha, u foťákových obalů tomu může být trochu jinak – já mám v povědomí jen ty pro iOS věci :)

        • avatar
          10. 08. 2011 (14:43)
          Trvalý odkaz

          Kdyz se divam do ceniku, tak na fotak prijde podobne pouzdro (ovsem bez jakekoli zaruky) na 104,10Kc vcetne postovoneho (balicek ceska posta)

  • avatar
    20. 07. 2012 (10:29)
    Trvalý odkaz

    Po shlédnutí této recenze jsem pouzdro zakoupil, ale vadí mi malé okénko po fotoaparát. Část neprůhledného plastu zasahuje do prostoru čočky. Dostal jsem vadný kus, nebo je to tak normálně? Bohužel posílat pouzdro zpět se mi moc nechce, protože za pár dní odlétám do Egypta, kvůli kterému jsem ho kupoval :(

Komentáře nejsou povoleny.