Apple v tichosti přišel se superlevným iMacem

Zcela v tichosti přidal Apple do své nabídky velmi levný model plně vybaveného iMacu. Bohužel většina z nás si na něj musí nechat zajít chuť. Proč?

Jak by se vám líbila myšlenka iMacu s monitorem velikosti 21,5 palce a cenou pod hranicí dvacet tří tisíc korun? Zřejmě ano. Tak přesně takový model zařadil v naprosté tichosti do své nabídky Apple. Ovšem na stránkách oficiálního obchodu byste jej hledali marně, k dispozici je pouze prostřednictvím školského portálu. Ano, nový a levný iMac je určen pouze do škol a výukových zařízení.

Tento model nabízí Apple za cenu 999 dolarů (za nejlevnější iMac v běžné distribuci zaplatíte 1 199 dolarů) a překvapí také svou speciální hardwarovou výbavou. Zatímco běžné „drahé“ iMacy startují ve výbavě s procesory Intel Core i5, školní novinka je osazena procesory z nižší série Core i3, konkrétní model je taktován na frekvenci 3,1 GHz. K dispozici má dva gigabajty operační paměti, pevný disk o velikosti 250 GB a multiformátovou DVD vypalovačku.

Rozlišení displeje je 1 920 x 1 080 obrazových bodů a o jejich zásobení grafickými daty se stará dedikovaná karta AMD Radeon HD 6750. Je zajímavé, že tento model není osazen rozhraním Thunderbolt, ale jen klasickým Mini DisplayPort konektorem určeným pro připojení externího displeje.

Mimo tohoto modelu je v nabídce školského portálu Apple také dražší model s procesorem Core i5 (2,5 GHz, 4 GB paměti, 500 GB pevný disk) za cenu 1 149 dolarů. Jde o tentýž model, který přímo v Apple obchodě již koupíte, avšak za cenu o 50 dolarů vyšší.

Možná je škoda, že podobně vybavený základní model nenajdeme také v běžné maloobchodní nabídce Applu, mohlo by jít o vhodný startovací stroj pro nejednoho uživatele. Použitý procesor Core i3 je pro většinu běžných činností více než dostatečně výkonný a úspora pěti tisíc korun by již pro některé uživatele mohla být zajímavá.

Byl by pro vás levnější iMac za 23 tisíc korun zajímavý?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

2 komentáře: „Apple v tichosti přišel se superlevným iMacem

  • avatar
    10. 08. 2011 (09:08)
    Trvalý odkaz

    Za tolik prodával tyhle iMacy iStyle 12.5. při otevření renovované prodejny na Andělovi… Stojí manželce na stole… 

Komentáře nejsou povoleny.