Apple plánuje nasazení miniaturních vestavěných projektorů

Jeden z dalších zajímavých patentů společnosti Apple popisuje použití miniaturních projektorů přímo v přístrojích.

Podle tohoto patentu si Apple připravuje půdu pro vestavění miniaturních (tzv. pico) projektorů do mobilních zařízení se systémem iOS a také jejich externí varianty určené pro připojení k počítačům Mac. Na tom by nebylo zas tak moc zajímavého, protože jak miniaturní projektory, tak zařízení jimi osazená se na trhu již objevují. Patent Applu je jiný v tom, že bude celý systém schopen sledovat gesta uživatele před projektorem.

Díky tomu budete moci jen máváním rukou před projektorem ovládat probíhající prezentaci nebo přímo pracovat se zobrazenými objekty. Možná je také varianta, že by tohoto systému mohly použít také nové hry pro iOS zařízení, které byste tak mohli ovládat pohybem ve stylu zařízení Kinect.

Paten ale popisuje ještě něco dalšího: využití nazvané jako „sdílená promítaná plocha“. Ve své podstatě má jít o to, že plocha promítaná z více zařízení je navzájem propojena a prostřednictvím gest tak můžete být schopni přesouvat objekty z jedné plochy na plochu další.

Zdá se, že představování příštích zařízení může mít velmi zajímavou „One More Thing“…

Chtěli byste vestavěné projektory?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

10 komentářů: „Apple plánuje nasazení miniaturních vestavěných projektorů

  • avatar
    12. 08. 2011 (09:22)
    Trvalý odkaz

    Nechápu, kde berete tu jistotu, že to Apple okamžitě uvede na veřejnosti. Vždyť je to jen patent, technologie přece nemusí být ještě tak dokonalá nebo levná aby šla vyrábět masově…

    • avatar
      12. 08. 2011 (10:07)
      Trvalý odkaz

      Žádnou jistotu nemáme, ani nic s jistotou netvrdíme. Jen že (některé) další představování může být zajímavé…

      Navíc, samotný patent by sice patentovým úřadem zveřejněn až nyní, ovšem odpovídající patenty byly Applem podány již před více než rokem (první z nich popisující ovládání projektoru gesty byl zažádán v únoru 2010). Tudíž „okamžitě na veřejnost“ je vlastně „rok od samotné přihlášky“ dílčích technologií, co již tak nereálné není. A technologie pico projektorů je již dostatečně levná a masově použitelná…

      • avatar
        12. 08. 2011 (11:31)
        Trvalý odkaz

        Titulek „Apple plánuje“ již určité tvrzení skýtá a těžko říct na základě jaké informace. Kolik tak ze všech podaných patentů je skutečně realizovaných / realizovatelných?

        • avatar
          12. 08. 2011 (11:49)
          Trvalý odkaz

          V případě tohoto konkrétního patentu je skutečně možné použít takový titulek, protože máme indicie, že toto Apple skutečně chystá (na rozdíl od ostatních „podivných“ patentů) do reálného nasazení a zveřejnění patentu je jen jejím potvrzením. Jistě víte, že u věcí, u kterých si nejsme jisti podobná tvrzení nepoužíváme…

    • avatar
      12. 08. 2011 (12:28)
      Trvalý odkaz

      technologie umoznuje vyrobu, podivejte se na youtube … vyhleejte si telefon s nazvem SAMSUNG BEAM a uvidite to funkcni v praxi.

  • avatar
    12. 08. 2011 (12:28)
    Trvalý odkaz

    priznam se, ze nechapu jak si mohl apple patentovat neco co jiny vyrobce predstavil a vyrobil uz davno pred nim. Samsung BEAM

    • avatar
      12. 08. 2011 (12:32)
      Trvalý odkaz

      Ale Apple si nepatentoval samotný vestavěný projektor, ten ostatní výrobci již prodávají (jak je ostatně v článku uvedeno). Patent applu postihuje integraci projektoru doplněného o snímač gest (jako celku) do iOS zařízení a jejich vzájemné interakci….

      • avatar
        12. 08. 2011 (12:33)
        Trvalý odkaz

        cili dalsi opravdovy „technologicky“ patent :-) . U applu nevymysleli ani projektor, nevymysleli dokonce ani technologii snimani dotyku na promitany obraz … dokonce nevymysleli ani to ze to spoji dohromady (to delaji uz mnohe velke projektory davno) … dokonce nevymysleli ani miniaturizovany projektor ktery se vejde do tabletu (ten si nechaji vyrabet) … takze co vlastne vymysleli ?? :-) Je to smesne.

        • avatar
          12. 08. 2011 (22:44)
          Trvalý odkaz

          od toho je tu patentovej úřad aby uznavál co si kdo může patentovat a jestli opravdu něco vymysleli. A ano Apple má spoustu patentů které používali výrobci již před tím. To ale neznamená že Applu neleží ty věci několik měsícu nebo let před tím než je ostatní výrobci začali vyrábět. A pokud sou jen líní udělat si na něco patent je to také jejich hloupost. Apple to dělá tak proč ne ostatní? že by si to ani patentovat nemohli a snaží se to jen prodávat dokud můžou? Třeba design iPadu si myslím že přesně takový jaký je v patentu opravdu nikde předtím nebyl. Nejblíž podle mě byli digitalní fotorámečky ale ani ty nevyráběli přesně takto tudiž černý rám pod sklem a obtažený kovovou hranou. Samsung to udělal vyloženě stej ně přitom televize vyrábí uplně jiné, fotorámečky také jiné. telefony také jiné a najednou musí udělat design ve složení jako iPad? přijde mi pak že se snaží opravdu vyrábět vlastní iPady místo aby vyrobili vlastní tablet.

  • avatar
    12. 08. 2011 (12:32)
    Trvalý odkaz

    Ale Apple si nepatentoval samotný vestavěný projektor, ten ostatní výrobci již prodávají (jak je ostatně v článku uvedeno). Patent applu postihuje integraci projektoru doplněného o snímač gest (jako celku) do iOS zařízení a jejich vzájemné interakci….

Komentáře nejsou povoleny.