Apple novinky: 33. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se událo v Apple světě ve třicátém třetím týdnu letošního roku?  Pojďme se společně podívat, které události stály za zmínku.

Šéf reklamní platformy iAds opouští Apple

Podle informací magazínu All Things D opouští Apple Andy Miller, viceprezident pro mobilní reklamu stojící především za platformou iAds. Miller přišel do Apple v roce 2010, kdy Apple koupil reklamní společnost Quattro Wireless, jejímž byl spoluzakladatelem. Apple tato transakce přišla na 275 milionů dolarů.

Online Apple Store přidal Twitter i Facebook

Originální Apple obchod dostupný na adrese store.apple.com přidal v minulém týdnu zajímavou novinku: informace o produktech můžete sdílet pomocí tlačítka na sociálních sítích Facebook a Twitter. Prozatím zde schází možnost sdílení na nejmladší soficální síti, Google+.

Retina displej v iPadu bude na začátku roku 2012

Je to již dlouho, co jsme hovořili o příchodu Retina displeje také do tabletů iPad. Panel s rozlišením 2 048 x 1 536 bodů nyní potvrdil také známý The Wall Street Journal. Apple nyní požádal dodavatele displejů, aby připravili nabídku na panel s tímto rozlišením a velikostí 9,7 palce s dostupností v prvním či druhém čtvrtletí příštího roku.

Apple snížil objednávky na nové iPhony

Před týdnem jsme v novinkách informovali, že Apple zvýšil objednávku na počet iPhonů pro čtvrté čtvrtletí letošního roku. A vidíte, již to neplatí – podle aktuálních informací Digitimes Apple tyto objednávky zase snížil a může za to prý očekávání globálního ekonomického poklesu.

Povedená aplikace Skitch je dostupná zdarma

Aplikace Skitch (její představení čtěte zde) je pokročilý nástroj pro pořizování otisků obrazovky a jejich snadnou editaci a publikování. Tuto aplikaci nyní koupil známý Evernote a nabídl ji k dispozici na App store zdarma. Až doposud stála tato aplikace dvacet dolarů.

iOS 5 přináší funkci pro varování před zemětřesením

V připravovaném operačním systému iOS 5 přibyla zajímavá funkce určená pro japonské uživatele: jejich telefon je bude schopen varovat před blížícím se zemětřesením. Informace bude systém získávat z japonského systému varování před přírodními katastrofami.

UDID identifikátory na ústupu

Jedinečný identifikátor UDID, který označuje každé iOS zařízení, byl doposud používán pro jednoznačné určení konkrétního přístroje. Apple nyní žádá vývojáře, aby přestali toto označení používat a namísto toho si definovali své vlastní. To vše platí pro vývojáře třetích stran, sám Apple bude nadále UDID používat ve službách jako je iAds nebo GameCenter.

iOS5 beta 6 odeslána vývojářům

Práce na nové verzi operačního systému iOS 5 zdárně pokračují, vývojáři v minulém týdnu dostali k dispozici šestou betaverzi. Ta vylepšuje především rychlost a kompatibilitu s ostatními aplikacemi. Společně s ním vyšel také iTunes ve verzi 10.5 beta 6 a Xcode 4.2 preview 6.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu