Apple novinky: 32. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se událo v Apple světě ve třicátém druhém týdnu letošního roku? Pojďme se společně podívat, které události stály za zmínku.

 Apple zvyšuje objednávku iPhonů

Podle informací Digitimes zvýšil Apple objednávku iPhonů pro druhé pololetí letošního roku z původního počtu padesáti milionů kusů na 56 milionů kusů tohoto chytrého mobilního telefonu. Toto množství pokrývá všechny nové a budoucí modely iPhone 3GS, iPhone 4 ve všech jeho verzích a také nadcházející iPhone 5. Digitimes předpokládá, že právě nový iPhone 5 by měl tvořit přibližně polovinu celé objednávky.

Apple připravoval již v roce 2008 MacBook Pro s 3G modemem

Absence vestavěného mobilního datového připojení je pro některé uživatele největší vadou jablečných notebooků. Avšak podle USAToday měl Apple v roce 2008 připraven funkční prototyp takového MacBooku Pro, jeho výrobu však zatrhnul přímo Steve Jobse. Podle jeho slov chtěl, aby MacBooky Pro zůstaly i nadále univerzální zařízení a nebyly zamknuty na použití v síti jednoho operátora.

V souvislosti s touto zprávu je také nová aukce na serveru Ebay, která nabízí právě tento nevydaný prototyp MacBooku Pro se slotem pro SIM kartu, mobilním modulem Dynastream ANT2USB, vysouvací anténou z boku displeje a velmi nestandardního vnitřního uspořádání, které skutečně ukazuje na prototyp. Aktuální cena tohoto prototypu je 7 200 dolarů (bezmála 122 000 korun) a do konce aukce ještě zbývají čtyři dny.

Nový iPhone 5 se plánuje na říjen

Stále více zdrojů potvrzuje naši původní zákulisní informaci, že zahájení prodejů nového iPhonu 5 se uskuteční nikoli v termínu na počátku září v rámci události zaměřené na hudební přehrávače iPod, ale přijde na světlo světa až o měsíc později, pravděpodobněji až na přelomu října a listopadu. V tomto termínu dojde k představení finální verze iCloud a iOS 5, nových iPodů a – zřejmě jako tradiční One More Thing – také k odhalení nového iPhonu. Ten se však nezačne prodávat ihned, budete si na něj muset počkat.

Trojka dalších zajímavých patentů Apple

Nové patenty přihlášené společnosti Apple pokrývají klip na iPhone integrující anténu, solární napájení a speciální krycí vrstvu displejů, díky které nebudou prsty zanechávat na displejích žádné, nebo jen minimum nepříjemných otisků. Osobně mi je z těchto patentů nejbližší právě tento: skutečně to není hezký pohled na displej často používaného iPadu nebo iPhonu. Použitá technologie má co do činění s tekutým materiálem na bázi oleje aplikovaný na povrch zařízení.

Apple zahájil testování procesoru Apple A6

Již před časem jsme informovali, že Apple plánuje přesunout výrobu procesorů rodiny Ax z plod křídel Samsungu do taiwanské společnosti TSMC. Obě společnosti již začaly společně vyvíjet a testovat procesor A6, který je vyráběn 28nanometrovou technologí. Procesor je stejně jako předchozí procesory ze stejné rodiny postaven na bázi ARM architektury, nečekejte jej však v nejbližších generacích Apple produktů: jeho reálné nasazení je plánováno až na druhé čtvrtletí příštího roku.

Oč jde ve sporu Apple a Samsungu

Patrick Zandl vydal na Lupě v minulém týdnu skutečně obsáhlý materiál, který se střízlivým pohledem nahlíží na skutečnou příčinu aktuálních sporů mezi společnosti Apple a Samsung. Pokud vás tedy zajímá skutečná podstata problému, neměli byste přehlédnou článek Patentoprávní bitvy na poli tabletů krmí hladovějící.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu