V pondělí se dozvíme více o Lionu, iOS 5 i nové službě iCloud

Apple oficiálně potvrdil, že již v pondělí představí více informací o nové verzi Mac OS X, připravované iOS 5 i službě iCloud.

Apple uspořádá na úvod konference Worldwide Developers Conference (WWDC) tradiční Keynote Steve Jobse. Ten v 10:00 hodin místního času (v Česku již budeme mít 19:00 hodin večer) představí připravované novinky v operačním systému iOS 5, novou službu iCloud a hovořit se bude také o nové verzi systému Mac OS X 10.7 Lion, jehož ostré vydání je za dveřmi.

Je nezvyklé, že Apple přímo v upozornění na Keynote uvádí, které produkty na ní budou uvedeny. Na jedné straně tím utíná spousty spekulací, na straně druhé však zavdává příčinu spekulacím dalším. Mezi nimi převažuje jediná: co bude (pokud bude) tradiční „One more thing…“?

Vzhledem k tomu, že WWDC je již tradičně softwarová konference, neočekává se v jejím průběhu zveřejnění jakéhokoli nového hardwaru.

Buďte u toho s námi: v pondělí večer přijďte na SuperApple.cz, kde pro vás budeme opět připravovat tradiční přímý přenos.