Tři lidé uvězněni za vyzrazení iPadu 2

Celkem tři lidé byli obviněni a uvězněni ve spojitosti s úniky informací a dílů iPadu 2 v době před jeho uvedením.

Jak uvedl magazín The Wall Street Journal, bylo v Číně třem lidem dokázána jejich spojitost s úniky informací o připravovaném iPadu 2 ještě před jeho oficiálním představení. Soud o jejich vzetí do vazby rozhodl již v úterý, kdy o této skutečnosti informoval na svém oficiální účtu ve službě Sina Weibo, místní obdobě mikroblogovací služby Twitter.

V příspěvku se hovoří, že Xiao Chengsong, generální manažer společnosti MacTop Electronics Co. ze Schenzhenu nabídl přibližně tři tisíce dolarů plus slevu na produkty MacTop bývalé zaměstnankyni společnosti Hon Hai jménem Hou Pengna za informace o připravovaném iPadu 2.

Ta poté zplatila Linu Kechengovi (zaměstananci vývojového oddělení Hon Hai) za konkrétní informace blíže nespecifikovanou částku, za kterou dostala fotografie zadní části iPadu 2 v září loňského roku, šest měsíců před představením iPadu 2 veřejnosti.

Jednotliví účastníci řízení dostali od 12 do 18 měsíců za mřížemi a pokutu od 4 500 dolarů až po 23 000 dolarů. Zkrátka vynášet informace o Apple prototypech se nevyplácí….

2 komentáře: „Tři lidé uvězněni za vyzrazení iPadu 2

  • avatar
    16. 06. 2011 (20:02)
    Trvalý odkaz

    jj, a jeste by meli zavrit experty co roznaseji myty o rizenych unicich

Komentáře nejsou povoleny.