Lunchtime: pojďte na oběd s iPhonem [Představení aplikace]

Mobilní telefon iPhone je parťák, kterého máte neustále po ruce. A jako každý dobrý přítel vám i on poradí ve spoustě věcí a například také může vědět, kde se ve vašem okolí zajít dobře najíst, co budete jíst a kolik vás to bude stát.

Nová aplikace Lunchtime staví na databázi informací webové služby Lunchtime.cz, která nabízí denně aktualizovaný přehled restaurací a denních menu včetně jejich cen. Aplikace určená pro mobilní telefon iPhone pak k této databázi přidává také funkcionalitu, kterou od webové stránky očekávat nemůžete.

Základním funkčním módem aplikace je vyhledávání restaurací ve vašem okolí – seznam je uspořádán podle vzdálenosti od vaší aktuální polohy: tedy nejbližší restaurace je první a tak dále. U každé restaurace vidíte v jednom přehledném seznamu její název, čas podávání poledních menu, její vzdálenost od vaší polohy a výpis aktuálního poledního menu.

Vybranou restaurace si můžete klepnutím otevřít, čímž získáte přístup k jejím podrobnostem: uvidíte fotografie z interiéru, její přesnou polohu na mapě i podrobné informace včetně možností rezervace.

Dalším módem je možnost přepnutí na seznam oblíbených restaurací a také možnost vyhledávání. Zde lze vyhledávat podle dalších parametrů, tudíž není problém rychle najít blízkou restauraci vařící například bezlepkové menu.

Aplikace funkce přesně dle očekávání a věřím, že se stane pravidelně používanou u nejednoho z vás. Jako její hlavní nevýhodu lze chápat je pokrytí pouze větších měst, restaurace ze spousty měst (včetně spousty měst okresních) zde nedohledáte. Je to škoda, ovšem nelze to vyčítat samotné aplikaci.

Aplikace: Nevíte kam na oběd? LUNCHTIME.cz

Autor: uLikeIT
Minimální verze iOS: 3.1.3
Cena: zdrama